Naslovna Najnovije Od kuma Dodika za crkvu 300.000 KM iz budžeta

Od kuma Dodika za crkvu 300.000 KM iz budžeta

0

– Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici će iz budžetske rezerve odobriti 300.000 maraka koje će preko Republičkog sekretarijata za vrijeme biti preusmjerene za izgradnju pravoslavnog hrama u Aleksandrovcu kod Laktaša.

Nema ništa sporno u izdvajanju sredstava za izgradnju crkve, jer Republički sekretarijat za vjeru pomaže izgradnju brojnih vjerskih objekata, ali u slučaju hrama u Aleksandrovcu postoji svojevrstan kuriozitet.

Naime, temelje hrama Svete Trojice u Aleksandrovcu 30. aprila osveštao je episkop banjalučki Jefrem, a kum temelje bio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sa suprugom.

Pored Dodika, kum temelja hrama bio je i njegov zet Spasoje Zeljković sa sinovima Bogoljubom i Vicom koji je predsjednik Fudbalskog saveza BiH.

Republički sekretarijat za vjeru u budžetu za ovu godinu pod stavkom grantovi vjerskim i etničkim organizacijama i udruženjima ima ukupno 520.000 KM, pa je Vlada morala posegnuti za budžetskom rezervom kako bi podržala izgradnju hrama u Aleksandrovcu.

(Kapital) Foto: Srna 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube