23.7 C
Banja Luka

RUSKA VOJSKA UPOZORILA SVET: Pentagon sprema novu pandemiju!

MOSKVA – Vlasti SAD počele su da pripremaju novu pandemiju, a u toku je delovanje specijalnih odeljenja SAD-a na potrazi za novim mutacijama virusa širom sveta.

Detalje o vojno-biološkom programu Pentagona otkrio je na brifingu Igor Kirilov, načelnik RKhBZ (trupa za zaštitu od zračenja, hemijske i biološke zaštite) Oružanih snaga Ruske Federacije.

Prema Kirilovu, u julu ove godine objavljeno je stvaranje odeljenja za politiku spremnosti i reagovanja na pandemiju u Sjedinjenim Državama. Među prioritetnim oblastima novog odeljenja su rad na stvaranju vakcina i lekova za zaustavljanje virusa i njihovih genetski modifikovanih varijanti.

Vodeću ulogu u vojno-biološkom programu Pentagona imaće Istraživački institut za zarazne bolesti vojske SAD.

Ovaj institut je osnovan u Fort Detriku na osnovu postrojenja za razvoj biološkog oružja i glavni je deo globalnog sistema biološke kontrole.

Dokumenti do kojih smo došlo sada tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, potvrđuju da je navedeni američki istraživački institut uključen u prikupljanje opasnih patogena u različitim regionima sveta, naglasio je Kirilov.

Konkretno, institut je bio uključen u biološke programe u Ukrajini: proučavane su mogućnosti korišćenja člankonožaca za širenje rikecija, virusa krpeljnog encefalitisa, kao i uzročnika kongo-krimske groznice i hantavirusa.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here