16.7 C
Banja Luka

Šulić: Posjeta Mađarskoj – dokaz neuspjeha Zapada da izoluje Srpsku

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić istakao je da boravak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović u Mađarskoj, kao i najavljeni njihovi sastanci sa visokim zvaničnicima predstavljaju dokaz da zapadni centri moći nisu uspjeli u namjeri da izoluju Srpsku.

– Republika Srpska je priznat i poštovan politički subjekt, koji njeguje snažne bilateralne odnose sa mnogim zemljama, a spremni smo i otvoreni za saradnju sa svima koji poštuju politički i pravni subjektivitet Republike Srpske – rekao je Šulić.

On je izrazio uvjerenje da će ova posjeta Mađarskoj, kao i sve prethodne, donijeti nove projekte u Srpsku, te istakao punu podršku Dodiku i Cvijanovićevoj u njihovim diplomatskim aktivnostima.

– Nikada nećemo dopustiti da nas montirani i nametnuti procesi i optužnice zaustave na našem putu jačanja i građenja snažne Republike Srpske, jer upravo na tom stavu i principijelnosti počiva povjerenje koje nam građani godinama unazad daju. I mi ih nikada nećemo iznevjeriti, ma sa kakvom se silom i pritiscima nosili, a današnja posjeta Mađarskoj i sve prateće aktivnosti dokaz su da nismo sami u tome i to ćemo uvijek cijeniti – dodao je Šulić za Srnu.

Šulić je napomenuo da Dodik i Cvijanovićeva borave u dvodnevnoj posjeti Mađarskoj na poziv Njegovog preosveštenstva episkopa budimskog Lukijana i mađarskog premijera Viktora Orbana, te da će se tamo sastati sa i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednicima Azerbejdžana i Turske.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here