17.7 C
Banja Luka

SRBIJA JE U POLUFINALU MUNDOBASKETA! Boriša, ovo je za tebe – maestralni Orlovi PREGAZILI Litvance i najavili JURIŠ NA ZLATO!

Šta reći, osim jedno veliko bravo! Na izabranike Svetislava Pešića treba da bude ponosna cela nacija, pošto su ovi momci režirali ogroman uspeh! Ostvaren je plasman u polufinale Mundobasketa.

Danas je pred našom reprezentacijom pala i selekcija Litvanije, koja je savladana rezultatom 87:68.

Podsetimo, Litvanci su napravili prvorazrednu senzaciju pobedivši favorizovane Amerikance rezultatom 110:104 i tako izabrali da igraju protiv Srbije u meču za polufinale. Gledali smo danas sudar dve košarkaške filozofije i dve male države koje sebe nazivaju „zemljama košarke“.

Litvanci su veoma raspoloženi ušli u utakmicu, šut ih je služio na početku utakmice i brzim trojkama su uspeli vrlo brzo da se odlepe, međutim, njihova prenost nije dugo trajala. Konsolidovali su se Orlovi, i sjajnom odbranom uspeli da stanu na put rivalu, dok je maestralni Bogdan Bogdanović u napadu odrađivao sjajan posao i odlično sarađivao sa Nikolom Milutinovim.

Gledali smo žestoku borbu na parketu, nakon rafalne paljbe i na jednoj i na drugoj strani rezultat nakon prvih 10 minuta igre bio je 25:24 u korist Litvanaca, ali su izabranici Svetislava Pešića u drugoj deonici dodali gas i fantastičnom serijom uspeli da steknu prednost, koju su održavali do kraja prvog poluvremena.

Blistao je Bogdan Bogdanović u prvom poluvremenu, i na parketu se ponašao kao pravi kapiten! On je bio taj koji je „vukao“ ostale, i kada imate takvog lidera na parketu, onda je sve lakše. Pratio ga je raspoloženi Milutinov, dok su i svi ostali momci odrađivali svoj posao maksimalno dobro.

Nastavili su Orlovi u istom ritmu i u nastavku meča, blistali su na terenu i konstantno uvećali prednost, koju su stekli u drugoj deonici. Briljirali su bili danas apsolutno svi košarkaši, ali su se dva igrača izdvojila kao „iks faktori“.

Stefan Jović bio je blizu da propusti Mundobasket zbog privatnih problema, ali je ipak stigao da pomogne Srbiji, a u četvrtfinalu se videlo koliko je zapravo važan! Pogodio je tri trojke kada se utakmica lomila, započeo je čas košarke i potpuno iznenadio Litvance.

Nemoćnog protivnika nokautirao je drugi pulen Svetislava Pešića – Filip Petrušev! Odigrao je fenomenalan meč Petrušev, a posebno važne bile su dve trojke u poslednjoj deonici kojima su „orlovi“ stigli do nedostižne prednosti i bacili Litvance u očaj.

Svaka čast čitavom timu Srbije, ali posebno bravo kapitenu Bogdanoviću i „iks faktorima“. Momci, svima vama, kapa dole!

Znali su Orlovi koliki ulog nosi sa sobom današnja utakmica, pored plasmana u polufinale Svetskog prvenstva, Pešićeva četa je igrala i za plasman na Olimpijske igre. Ipak, Orlovima je potrebno da se poklope i ostali rezultati, odnostno da SAD dobije Italiju, a Kanada bude bolja od Slovenije.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here