18.7 C
Banja Luka

Dačić bez Dodika otvorio Počasni konzulat Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić otvorio je danas Počasni konzulat Srbije u Palama. Zanimljivo da ovoj manifestacviji nisu prisustvovali najviši predstavnici Republike Srpske Milorad Dodika i član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, koji su bili najavljeno da će prisustvovati ceremoniji otvaranja Počasnog konzulata Srbije na Palama.

Na mjesto počasnog konzula Vlada Srbije imenovala je Dejana Ljevnaića, direktora Olimpijskog centra “Jahorina”.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je da su za Srbiju odnosi sa Republikom Srpskom ne samo dobrosusjedski već i bratski.

Bolja budućnost Srba u Republici Srpskoj jedan je od razloga zbog kojih je Srbija čvrsto opredijeljena za svestranu saradnju sa Bosnom i Hercegovinom“, naglasio je Dačić i dodao:

„Želim da nastavimo da njegujemo naše specijalne i neraskidive, te sam uvjeren da će i otvaranje ovog Konzulata sa počasnim konzulom doprinjeti ovom cilju“ , rekao je Dačić.

„Planiramo otvoriti još jedno diplomatsko-konzularno preedstavništvo u Bosni i Hercegovini, u Bijeljini“, kazao je Dačić.

Zanimljivo da ovoj manifestacviji nisu prisustvovali najviši predstavnici Republike Srpske Milorad Dodika i član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, koji su bili najavljeno da će prisustvovati ceremoniji otvaranja Počasnog konzulata Srbije na Palama.

Počasni konzul Ljevnaić je istakao da je zahvalan na povjerenju koje mu je ukazala Vlada Srbije, te najavio da će se fokusirati na osnaživanje veza mladih ljudi iz Republike Srpske i BiH i Srbije.

„Planiram da ostanem posvećen podržavanju sporta te jačanju veza kroz saradnju na području kulture i obrazovanja“, rekao je Ljevnaić.

(BN)  Foto:RSE

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here