Naslovna Najnovije Petrović: Najavljeni protest Sindikata ERS-a neopravdan

Petrović: Najavljeni protest Sindikata ERS-a neopravdan

0

Generalni direktor „Elektroprivrede Republike Srpske“ /ERS/ Luka Petrović izjavio je da protest koji je Sindikat ovog preduzeća najavio za utorak, 12. decembra, nije opravdan i da nije ugroženo nijedno radničko pravo.

Petrović je istakao da je Uprava ERS 23. novembra dobila pozivno pismo za pregovore o novom kolektivnom ugovoru i da su razgovori sa Sindikalnom organizacijom tek započeti.

„Ne postoje razlozi za nezadovoljstvo i proteste. Nije se maltene ni sjelo za pregovarački sto i pričalo o proširenim pravima ili o stanju koje je trenutno“, rekao je Petrović i dodao da stečena prava radnika Mješovitog holdinga „Elektroprivreda Republike Srpske“ ni u jednom momentu nisu bila upitna, te da se može razgovarati samo o povećanju plata, nikako o istoj ili manjoj cijeni rada.

Petrović je objasnio da su se donošenjem novog Zakona o električnoj energiji stvorili i novi uslovi, te da je potrebno da radnici distributivne djelatnosti, proizvodne djelatnosti, kao i trgovine i snabdijevanja imaju svoje sindikate.

Podsjećamo, Glavni odbor Sindikata „Elektroprivrede Republike Srpske“ održao je vanrednu sjednicu u Trebinju na kojoj su donijeli zaključke da neće odustati od jedinstvenog kolektivnog ugovora i najavili protest za 12. decembar.

(BN/Srna)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube