10.7 C
Banja Luka

Kovačević: Suđenje predsjedniku sinhronizovani napad na Republiku Srpsku

Radovan Kovačević, delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekao je za ATV da je suđenje predsjedniku Republike Srpske jedan sinhronizovani napad na Republiku Srpsku.

„Kada napadnete predsjednika, odnosno vodite neki proces protiv njega i to zbog toga što je poštovao Ustav svoje zemlje, i on je na prvom mjestu dužan da poštuje Ustav i da traži od svih građana da se taj Ustav poštuju“, rekao je Kovačević gostujući u ATV jutru.

Što se tiče Kristijana Šmita, Kovačević je rekao da je ušetao jednog dana u BiH, maltene kao ilegalni imigrant, i rekao „ja sam visoki predstavnik“. On je jedan stranac, kojeg niko nije zvao, naglasio je Kovačević.

„Pojavio se neki čovjek, ušetao negdje u zemlju, mahnuo svima, nasmijao se i rekao ‘ja sam visoki predstavnik’. Sada on uzme i mijenja krivični zakon na način da kaže ‘ko ne poštuje ono što ja kažem, iće u zatvor’. To je sada jedna borba koju mi borimo, borba za zaštitu Dejtonskog sporazuma, za zaštitu Ustava i ustavnog poretka i u BiH i Republici Srpskoj“, istakao je Kovačević.

On je rekao da Šmit ima samo jedan cilj a to je da dodatno destabilizuje BiH, na taj način da pokuša da destabilizuje čitav region, da ovo ostane jedan nestabilan prostor.

„Kad god je djelovalo da strane u BiH mogu da postignu unutrašnji dogovor i da naprave nekakav pomak u BiH, onda se pojavi Kristijan Šmit, niotkud. Onda se otvore neke teme, koje bi trebale da su davno zatvorene, potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma“, izjavio je Kovačević gostujući u ATV jutru.

 

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here