14.7 C
Banja Luka

Rusi napreduju kod Avdejevke

Ruske trupe proširuju zonu kontrole na severnom krilu Avdejevke, javlja ukrajinska vojna štampa pozivajući se na Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Jurišne grupe Oružanih snaga Rusije razvijaju ofanzivu u pravcu Očeretina, severno od Stepovoja i Vodjanoja. Izjave nekih ruskih izvora o okupaciji Stepovoja od strane ruskih trupa su preuranjene, iako se neprijatelj povukao prema Berdičima i zauzeo dva šumska pojasa u blizini sela. Naši ne žure da zauzmu drugu polovinu Stepovoja zbog jake artiljerijske vatre Oružanih snaga Ukrajine, pa je deo sela u sivoj zoni (ničija zemlja). Severozapadno od sela naši su napredovali prugom ka SNT „Zarja“, napredovanje je bilo do 400 metara.

Foto Tanjug/AP

-Rusi su imali uspeha u pravcu Očeretina, severno od Stepovoja i Vodjanoja, ka Novokalinovoju, navode ukrajinski izvori.

Na južnom krilu, Rusi nastavljaju da vrše napredovanje u oblasti SNT „Vinogradniki“ i Jasinovačke ulice. Malo je napretka u privatnom sektoru u oblasti industrijske zone.

Ofanziva ka severu se nastavlja, ali Rusi prethodnog dana tu nisu imali uspeha i napreduju sporo. Prema rečima vojnika sa prve linije fronta, kod Avdejevke najvažnije je ne izbaciti neprijatelja sa položaja, već da se na njima učvrsti. Ruski voinici kreću u juriš tek nakon što su položaji Oružanih snaga Ukrajine potpuno uništeni artiljerijom i dronovima.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here