9.7 C
Banja Luka

Komanda ukrajinske vojske podnijela zahtjev za mobilizaciju 500.000 vojnika

Lider parlamentarne frakcije ukrajinske stranke Sluga naroda David Arakhamiia izjavio je da je valda trebala da podnese parlamentu nacrt zakona o mobilizaciji u kojem je zatražena regrutacija 500.000 vojnih lica.

„Vlada je danas (25. decembra) trebalo da podnese nacrt zakona o mobilizaciji, koji su radili na zahtev vojske. Nadam se da će kolege iz Kabineta ministara uskoro završiti svoj dio posla. Vojna komanda je podnijela zahtjev za mobilizaciju 500.000 vojnih lica. Vlada razvija pravila“, navodi se.

U nacrtu je predviđeno smanjenje lažiranja obavještenja o pozivu u vojsku na kontrolnim punktovima ili putem online aplikacije Diia.

On je rekao da Parlament očekuje spreman dokument o kojem će se raspravljati u odboru Vrhovne Rade.

Ministarstvo odbrane Ukrajine razmatra korištenje elektronskih obavijesti o pozivu kako bi obavijestilo muškarce, uključujući ukrajinske državljane koji žive u inostranstvu, da se jave u vojnu službu.

Ukrajinski vojni zvaničnici predložili su na nedavnom sastanku štaba vrhovnog komandanta da se mobiliše dodatnih 450.000-500.000 ljudi, ali se na tom pitanju još radi, rekao je predsednik Volodimir Zelenski.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here