10.7 C
Banja Luka

Pretres zatvora u toku, oglasilo se tužilaštvo

Od ranih jutarnjih časova, a po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini, pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, ovlaštena službena lica MUP-a Republike Srpske, Uprave kriminalističke policije i PU Bijeljina danas vrše pretrese službenih prostorija Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina, kao i lica koja su predmet višemjesečne istrage, u akciji kodnog naziva „Mardelj“.

„Isti se sumnjiče za počinjenje krivičnih djela -Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja – iz člana 315. Krivičnog zakonika Republike Srpske, – Nesavjestan radu u službi- iz člana 322. Krivičnog zakonika Republike Srpske i druga krivična djela“, kaže se u saopštenju i dodaje da je pretres i dalje u toku, a istim rukovodi postupajući tužilac.

„Nakon završenih službenih mjera i radnji, kao i kriminalističke obrade, lica će biti predata u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini. O tužilačkoj odluci, kao i o identitetu lica koja su predmet istrage, javnost će biti upoznata blagovremeno, tokom narednih 24h“, kaže se u saopštenju.

Na osnovu saopštenja izgleda da su neka lica ponovo uhapšena.

(BN) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here