8.7 C
Banja Luka

Hapšenje u Banjaluci, „pao“ stari policijski zananac (VIDEO)

Rajko Pavić uhapšen je danas u Banjaluci, potvrđeno je za Vijesti Srpske iz PU Banja Luka.

Hapšenje su izveli pripadnici Policijske uprave Banjaluka. Kako se može vidjeti na snimku koje su objavili pojedini mediji, policija je presrela automobil, opkolila ga i uhapsila jedno lice. Pavić je hapšen krajem maja zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa slučajem otmice.

Pavić ima iza sebe podeblji kriminalni dosije i nedavno je hapšen zbog sumnje da je pomagao Nenadu Radinkoviiću  koji je pritvoren zbog sumnje da je oteo Halida N. od čijeg brata je uzeo 42.000 evra u kripto valuti kao otkupninu. Paviću je stavljeno na teret da je podigao novac koji je Radinković naplatio od žrtvinog brata.
Osuđivan je više puta, a  2011. gopdine mu je u banjalučkom Okružnom sudu izrečena kazna od ukupno 20 godina zatvora zbog više krivičnih djela. Osuđen je na tri i po godine zatvora zbog bijega iz Kazneno-popravnog zatvora Banjaluka i ta  kazna je objedinjena sa ranijom osudom od 18 godina i šest mjeseci zatvora zbog više teških krivičnih djela, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina zatvora.
Njega je zagrebački Županijski sud 23. novembra 2010. godine u odsustvu nepravosnažno osudio na 15 godina zatvora zbog trostrukog pokušaja ubistva.
Osuđen je jer je, u vrijeme dok je bio u bjekstvu iz trebinjskog zatvora, 2005. godine pred klubom „Fontana“ u Zagrebu pucao u trojicu radnika obezbjeđenja i teško ih ranio. Okružni sud u Banjaluci je u maju 2006. godine osudio Pavića na 42 mjeseca zatvora zbog tri teška krivična djela. On je 14. januara 2006. godine, tokom proslave Pravoslavne nove godine, u kafe-baru „Voks“ hicem iz pištolja u glavu ranio Nebojšu Rosića.
Pavić je prvo krivično djelo počinio još 2004. godine, kada je ranio Slavicu Knežević iz Bronzanog Majdana dok je čekala autobus na stajalištu u ulici Krajiških brigada u Banjaluci. Trčeći za automobilom „opel omega“, čiji vozač je udario njegovog psa Bagzija, Pavić je ispalio šest hitaca, od kojih je jedan pogodio Kneževićevu u ruku.
Pavić je 2006. godine u bijeljinskom Okružnom sudu osuđen na 15 godina zatvora jer je 24. novembra 2004.  zajedno sa Božom Cvjetinovićem i Eldinom Omeragićem opljačkao porodičnu kuću pekara Sretena Radića u Bratuncu. Tokom oružane pljačke ukrali su 28.000 maraka, ubili Božića i teško ranili njegovu suprugu Snježanu.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here