17.7 C
Banja Luka

Lista za pravdu i red predala nove krivične prijave! (VIDEO)

Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića podnijela je nove krivične prijave, saopšteno je na konferenciji za novinare. Uputili su poziv Centralnoj izbornoj komisiji da spriječi prisustvo istaknutih stranačkih aktivista na mjestu predsjednika biračkih odbora jer je Izbornim zakonom predviđeno da na tim mjestima budu nestranačke ličnosti. Takođe upozoravaju na izborni inženjering koji priprema vladajući SNSD.

– Zbog mobinga koji vrši nad zaposlenim, podnijeli smo krivičnu prijavu protiv Bojana Čvora, direktora JP Radnik, saopštili su predstavnici Liste za pravdu i red na konferenciji za novinare.

„Gospodin Bojan Čvoro, kao direktor ‘’Radnika’’ učestvuje u mobingu. Više radnika zaposlenih u ‘’Radniku’’ mi se javilo, neki su dali otkaz jer nisu mogli da trpe njegov teror. Kako gospodin Čvoro saslušava radnike, o čemu postoje dokazi koje ne mogu da objavim da ne bih ugrozio te radnike, ali ću ih dostaviti Tužilaštvu. Juče ste vidjeli da sam objavio njegov kabinet gdje se vidi spisak sigurnih glasova, kako je obavio razgovore sa svim radnicima i pitao koliko ko može donijeti glasova. To nije njegov posao, to je mobing“, rekao je lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

On je dodao da je krivična prijava predata i protiv odgovornih za pronevjeru poljoprivredne mašine u Nevesinju koja je obezbijeđena sredstvima Vlade RS i Opštine Nevesinje.

„Oni su dobili mašinu da mogu lakše da prodaju, sortiraju i pakuju, a koja je služila dvije godine i ove godine mašina nestala. Zašto? Zato što su Opština i Vlada koji su kupili mašinu, dali na korišćenje Poljoprivrednoj zadruzi gdje je akcionar Milutin Samardžić, desna ruka načelnika Milenka Avdalovića, a koji je na svoju ruku uzeo sortirku i prodao je, za 70 hiljada maraka u kešu i džip od 30 hiljada KM.

I sad ja nazovem i pitam mogu li tri ipo tone krompira, kaže on ne može, ne može, Ja pitam što, on kaže zato što više ne radimo, pita ko je, ja kažem Vukan, samo čuješ tu tu tu tu. I sad panika, Ilija Tamindžija i Milenko Avdalović traže od njega da se ta mašina vrati, da se taj slučaj zataška, ali ne može se zataškati“, tvrdi Vukanović.

-Skupovi SNSD-a potvrđuju da su ljudi angažovani u Biračkim odborima ispred Gradske izborne komisije politički aktivni što se kosi sa Izbornim zakonom, kaže Đorđe Vučinić. Dokumentovano je više stranačkih aktivista koji su se CIK-u lažno predstavili kao nestranačke ličnosti, dodao je Vučinić.

„Ono što je najzanimljivije od svega jeste da smo na tom skupu gdje je bilo više stotina ljudi, ne samo iz Trebinja, već mnogih i iz Bileće, imali priliku da vidimo mnoge ‘’nezavisne’’ CIK-ove predsjednike Biračkih odbora koji će biti na biračkim mjestima u Trebinju“, kaže Vučinić.

Lazar Radan iz Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića pozvao je lokalnu vlast da odgovore na pitanje i daju objašnjenje zašto je Rodoljub Drašković, najveći investitor u Hercegovini odlučio napustiti Trebinje.

(BN) Foto: BN

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here