18.7 C
Banja Luka

Goran Krulj sa Pala postao je prvak svijeta u dizanju tegova

Goran Krulj sa Pala postao je prvak svijeta u dizanju tegova na Svjetskom prvenstvu u Slovačkoj i oborio svjetski rekord u disciplini stojeći biceps, u kategoriji 125 kilograma.

Na Svjetskom prvenstvu učestvovalo je oko 800 takmičara iz svih zemalja svijeta, a Krulj je nastupao pod zastavom Srbije, te na najbolji način predstavio Srbiju, Republiku Srpsku i opštinu Pale.

Svjetskom titulom Krulj je upotpunio kolekciju ranije osvojenih titula, među kojima su najznačajnije titule prvaka Еvrope i Balkana, te prvak ispred Svjetske fitnes federacije.

Krulj je još jednom učinio ponosnim svoje sugrađane u Palama koji su ga istinski podržavali sve vrijeme njegove veoma bogate sportske karijere i pokazao da se uz predan rad može doći do ogromnih uspjeha.

Nakon osvajanja ove titule, Krulj je rekao da je to kruna njegove karijere. „Ove godine postao sam evropski, svjetski i prvak ispred Svjetske fitnes federacije. Nastupao sam za Srbiju, moje Pale i Istočno Sarajevo. Ovu titulu poklanjam mom sinu Mateju, bratiću Viktoru i supruzi Adrijani koji su mi najveća podrška i motivacija. Pobjedu poklanjam i svima unesrećenim u Jablanici,Konjicu…“, objavio je Krulj na društvenim mrežama.

Nakon osvajanja ove izuzetno značajne titule, Krulj je zahvalio na podršci rukovodstvu opštine Pale i grada Istočno Sarajevo, poslaniku u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjanu Škipini, Olimpijskom centru „Jahorina“ i Milanu Joloviću Legendi, a posebnu zahvalnost, kako je naveo, duguje svom bratu Bojanu.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here