Naslovna Region Abazović u posjeti Ukrajini! Pogledajte ruševine u kojima se snimao (VIDEO)

Abazović u posjeti Ukrajini! Pogledajte ruševine u kojima se snimao (VIDEO)

0

Predsjednik Vlade Dritan Abazović i albanski premijer Edi Rama borave u zvaničnoj posjeti Kijevu, na poziv ukrajinskog predsjednika Volodomira Zelenskog. Prvog dana posjete Ukrajini obišli su Irpin i Borodjanku, na periferiji Kijeva, koji su razoreni na početku ruske invazije.

Delegacije Crne Gore i Albanije dočekali su predstavnici lokalnih samouprava: šef kijevske regionalne državne administracie Oleksij Kuleba, predsjednik gradske opštine Borodjanka Georgij Jerko i sekretarka lokalne skupštine Irpina Makeva Anžela, koji su im, kako je saopšteno iz Vlade, predočili kroz šta su sve njihovi sugrađani prošli u prethodnom periodu i kakvu su štetu pretrpjeli gradovi.

U Irpinu je razoreno 1.100 domaćinstava, građani su dominantno napustili svoje domove, a infrastruktura gotovo potpuno uništena.

“Saosjećamo sa Ukrajinom zbog brojnih gubitaka života i patnje kroz koju prolaze mjesecima. Svjedočimo paklu ratnog razaranja. Molimo se za mir i stojimo čvrsto uz građane Ukrajine”, poručio je Abazović.

Abazović je ranije danas na Tviteru naveo da je sa Ramom došao u Kijev kako bi pružili iskrenu podršku građanima Ukrajine u odbrani prava na slobodu.

„Crna Gora će nastaviti da pomaže Ukrajini u ovom teškom trenutku i humanitarnoj katastrofi“, naveo je predsjednik Vlade.

00:00
/
00:36
00:00
/
01:38

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: