Naslovna Najnovije AKCIJA „ŠTIT 2021“ Granična policija BiH spriječila krijumčarenje cigareta u vrijednosti 95.000...

AKCIJA „ŠTIT 2021“ Granična policija BiH spriječila krijumčarenje cigareta u vrijednosti 95.000 KM

U nastavku operativne akcije „Štit 2021“ pripadnici Jedinice Granične policije Trebinje sinoć su u naselju Gornji Lipnik na području Opštine Gacko, spriječili krijumčarenje 17.750 kutija cigareta raznih robnih marki bez akciznih markica.

Zaplijenje cigarete, vrijednosti cca. 95.000 KM, pronađene su na šumskum putu iz smjera Crne Gore. O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva, prema čijim uputama se nastavlja rad na predmetu.

Direktor GPBiH Zoran Galić istaknuo je da se Granična policija BiH intenzivno bori protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta te da je opredijeljenost Granične policije BiH permanentna zaštita državne granice.

– U nastavku akcije Štit, pripadnici Postrojbe Granične policije Trebinje još jednom su pokazali ustrajnost i usredotočenost na borbu protiv svakog oblika kriminaliteta, uz svakodnevnu i intenzivnu borbu protiv nezakonitih migracija – rekao je Galić.

Podsjetimo, u sklopu operativne akcije “Štit 2021” u aprilu je spriječeno krijumčarenje 26.750 kutija različitih vrsta cigareta na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na zajedničkom graničnom prijelazu Deleuša – Vraćenovići, u vrijednosti cca. 133.750 KM, piše Klix.

 

(Srpska Info)