Naslovna Izdvajamo Ako ne usvojimo budžet idemo u potpunu blokadu

Ako ne usvojimo budžet idemo u potpunu blokadu

0

U Banskom dvoru je danas održan sastanak gradonačelnika sa odbornicima i narodnim poslanicima iz Banjaluke, ali ništa novo i konkretno nije dogovoreno.

Tokom nekoliko sati sastanka puno se pričalo, izneseni su brojni prijedlozi i mišljenja, ali nije se došlo do zajedničkih zaključaka. Isto tako, ostalo je nejasno da li će odbornici podržati budžet na idućem zasjedanju Skupštine grada.

Sastanak je sazvao gradonačelnik Draško Stanivuković, zbog, kako je ranije obrazloženo, problema koji bi nastali ako se ne usvoji budžet na vrijeme.

Stanivuković je nakon sastanka rekao da je on predložio zaključke.

– Prvi je da se mora održati sjednica u utorak, jer je to zadnji rok da dobijemo budžet grada. Drugi je da se nakon rasprave o budžetu odmah glasa. Treće je spoznaja da su svi uključeni informisani da bez usvojenog budžeta Banjaluka ulazi u blokadu nakon 1. aprila – kazao je on.

Iako je predložio ove zaključke, prisutni se nisu izjasnili o tom pitanju.

Predsjednik Skupštine grada, Mladen Ilić je nakon sastanka rekao da ne vidi šta su riješili ovom sjednicom.

– Imam neke upitnike iznad glave kada je u pitanju današnja sjednica, ali ne mislim da sam uzalud potrošio vrijeme. Isto tako, nemam nove utiske ili saznanja sa današnjeg sastanka  i mislim da nismo izašli sa nekim novim stvarima . Imali smo konkretne zaključke koje je gradonačelnik na kraju prezentivao, ali to je nešto što se već znalo. Jedan od njih je da, ukoliko dođe do sjednice, a siguran sam da hoće, da se nakon rasprave odbornici mogu izjasniti o budžetu a ne da se čeka da prođe rasprava o svim tačkama . To smo već usaglasili na posljednjem kolegijumu – kazao je Ilić.

Stanivuković: Topićev prijedlog nemoguć

Stanivuković je prokomentarisao i prijedlog šefa kluba odbornika SNSD da umjesto budžeta predloži privremeno finansiranje za naredni period.

Stanivuković je kazao da je to zakonski nemoguće .

– To se trebalo uraditi do kraja decembra prošle godine i odgovornost je bila na prethodnom sazivu da to uradi – naveo je on.

(BN/Srpskainfo)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: