28.7 C
Banja Luka

Albanski mediji: Srbi pucali na KFOR iz Letonije; Srbi demantuju!

Šef Srpske liste demantovao napise albanskih medija da je vatra otvorena na KFOR, za sada nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo u opštini na sjeveru Kosova i Metohije

U Zubinom Potoku večeras se čula rafalna pucnjava. O ovom događaju izvjestio je lokalni medij Zubin Potok Info koji je na svom Instagram profilu objavio i snimak. Za sada nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo u opštini na sjeveru Kosova i Metohije.
Izvještač RT Balkan potvrdio je da se oko 19:45 sati čula rafaljna paljba koja je trajala desetak minuta i dodao da je situacija u Zubinom Potoku trenutno mirna.
Šef srpske liste Goran Rakić demantovao je da su napadnuti pripadnici KFOR-a.
„Prema inforamcijama koje Krizni štab ima iz KFOR-a, demantujem izvještavanje albanskih medija da se u opštini Zubin Potok desio napad na KFOR. To je još jedna u nizu dezinformacija koje plasira Priština da bi dodatno podgrijala situaciju na KiM i uvukli KFOR u svoje prljave igre i sukob sa srpskim narodom. Situacija je mirna, ljudi su odlučni da ostanu na barikadama“, rekao je Rakić.
KOHA je večeras izvjestila da su navodno napadnuti pripadnici Kfora iz Letonije.
Mediji su javili da su se desile „oružane borbe u Zubinom Potoku i da su albanski specijalci napali srpski narod“, da se pucnjava dogodila nakon što su specijalci Aljbina Kurtija pokušali da uklone barikadu koja se nalazi na alternativnom putu.
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here