Naslovna Najnovije Amidžić: Prag za ulazak u sistem PDV-a biće povećan

Amidžić: Prag za ulazak u sistem PDV-a biće povećan

0

Ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić iz SNSD-aodluka očekuje da će Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojiti izmjene Zakona o PDV-u, kojim će prag za ulazak u sistem PDV-a biti podignut sa 50.000 na 100.000 KM.

Time bi više od 6.200 obveznika imalo olakšicu.

„Najvažnije inicijative dostavili su stručnjaci i oni na koje se direktno odnose izmjene navedenog zakona“, rekao je Amidžić nakon sastanka sa predstavnicima Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH sutra bi trebalo da razmatra izmjene Zakona o PDV-u.

Ukoliko ih usvoji,  Amidžić je podsjetio da će javni prihodi biti smanjeni za 25 miliona KM.

„Od usvajanja zakona potrebno je osam dana da stupi na snagu. Nakon toga za sve ostale procedure zadužena je Uprava za indirektno oporezivanje BiH, odnosno preregistraciju obveznika za šta će biti potrebno 30 dana“, naveo je Amidžić.

Jovica Bratić, direktor Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske istakao je da je za zanatlije veoma važno što će biti povišen prag za ulazak u sistem PDV-a, naglasivši da to znači da će imati više prostora za rad.

Podsjećamo, prijednog izmjene Zakona o PDV-uposlanika SDS u Predstavničkom domu Paramenta BiH Mladena Bpsića i Darka Babalja prošao je PD PS BIH, ali je odbijen u Domu naroda jer su delegati SNSD-a glasali protiv izmjena zakona.

(BN) Foto: FENA

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube