Naslovna Najnovije Analitičarka Ivana Marić je prijedlog Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva

Analitičarka Ivana Marić je prijedlog Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva

0

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Sarajeva na kojoj bi trebalo da bude izabran gradonačelnik i dogradonačelnik još uvijek nije zakazana, ali dogovori o tome kome će pripasti ova mjesta uveliko traju.

Odavno je poznato da je prijedlog Četvorke za gradonačelnika Sarajeva Bogić Bogićević, no za dogradonačelnika ne postoji ništa zvanično.

Prema saznanjima Klix.ba, ta pozicija je ponuđena Ivani Marić uz uslov da bude članica Naše stranke.

Uslov se analitičarki Marić nije dopao međutim na kraju je, kako je potvrđeno za Klix.ba, ipak prihvatila da ona bude kandidatkinja za ovu poziciju.

Ona je magistrirala na Fakultetu političkih nauka i Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Analitičarka je koja prati i komentariše dešavanja na političkoj sceni, uglavnom u Bosni i Hercegovini, a fokus njenih interesovanja je kako kaže na političkom marketingu i propagandi, kao i na izbornim kampanja i odnosima s javnošću.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća bi, po svemu sudeći, trebalo da bude održana u drugoj polovini marta, a s obzirom na raspored u Vijeću koje treba da bude konstituisano, prijedlozi Četvorke za gradonačelnika i dogradonačelnika će vrlo vjerovatno i dobiti podršku.

Nakon završenog glasanja u sarajevskim općinama, utvrđeno je da će Četvorka imati 18 gradskih vijećnika, a za izbor gradonačelnika i dogradonačelnika je potrebna većina od 15 vijećnika. SDA ima četiri vijećnika, Demokratska fronta, BOSS, Savez za Stari Grad i Unija socijaldemokrata po jednog. Enisa Spahić i Srđan Srdić će biti samostalni vijećnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: