Naslovna Najnovije Automobilu otpao točak zbog rupa na glavnoj cesti

Automobilu otpao točak zbog rupa na glavnoj cesti

0

Mještani naselja Zdena u Sanskom Mostu suočavaju se već dugo s velikim problemima u svakodnevnom životu, jer se Prvomajska ulica, glavna saobraćajnica u ovom gradskom naselju, punih pet godina nalazi u katastrofalnom stanju.

Nakon što je urađena gradska kanalizacija, koja prolazi ovom ulicom, čija dužina iznosi oko 1,5 kilometara, ona još nije asfaltirana i uređena, a za vrijeme kišnih padavina i topljenja snijega površina ove saobraćajnice liči na blatnjavu kaljužu s bezbrojnim lokvama i njome se skoro nemoguće kretati.

„Jednom prilikom automobilu koji se kretao ulicom otpao je točak kada je upao u veliku rupu. Ljeti je opet nepodnošljivo zbog prašine koja se uvlači ljudima u kuće, ovo je kao u srednjem vijeku, a radi se o gradskom području“, kaže Jovo Prtija, mještanin Zdene.

Poslije okončanja projekta izgradnje kanalizacione mreže samo dio Prvomajske je uređen i asfaltiran, a za ostatak nije bilo dovoljno novca. Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović kaže kako pokušaji da se finansijska konstrukcija zatvori kreditnim zaduženjima nisu dobili potrebnu podršku u Općinskom vijeću, a s obzirom na ograničene finansijske mogućnosti općine Sanski Most, sredstva je bilo neophodno pronaći na drugoj strani.

U Prvomajskoj ulici je urađena sva potrebna infrastruktura, ostalo je još da se položi asfalt.

„S federalnog nivoa uspjeli smo osigurati oko 500.000 maraka, a ostatak se nadamo obezbijediti iz sopstvenih sredstava. Ove godine, izvjesno je, ovaj projekat će se raditi jer nam je to infrastrukturni prioritet“, istakao je Hasanbegović.

U međuvremenu, mještani Prvomajska ulice, koja vodi do izvora rijeke Zdene, gdje se nalazi jedno od omiljenih izletišta Sanjana, moraće još da se strpe, ali kažu kako bi njihove muke bile manje kada bi se ulica redovnije sanirala i nasipala materijalom, posebno kada su kiše i loše vrijeme.

(N.N)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube