Naslovna Politika BAHATOST: Bisera Turković ide u kupovinu u službenom vozilu i sa obezbjeđenjem

BAHATOST: Bisera Turković ide u kupovinu u službenom vozilu i sa obezbjeđenjem

0

Na društvenim mrežama su objavljenje fotografije ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković kako odlazi u prodavnicu uz snažno obezbjeđenje.

Kako se može vidjeti na fotografijama, Turković je večeras oko pola sedam sa dva službena vozila otišla u prodavnicu, a sa njom su bili i tjelohranitelji, prenosi Avaz.

Na automobilima su stajala i rotacijska svjetla, a javnost je naljutio način njenog ophođenja sa javnim novcem, odnosno korištenje službenih vozila u privatne svrhe.

– Koliki egoistični, besramni, lopovski parazit (od nula do Bljaksera Turković) moraš biti pa da te po namirnicu u „Bingo“ u pola sedam uveče voze dva službena vozila, prate tjelohranitelji i posilna koja u korpu meće sve što Bljaksera prstićem pokaže. Najprije takve treba malo u kontejner, po ukrajinskom modelu. A onda malo na robiju. Zloupotreba službenog vozila bi morala biti krivično djelo jer je to de fakto krađa – stoji u objavi jednog građanina.

Turković: I meni bi bilo draže bez pratnje, ali moram
Nakon što su objavljene fotografije ministrice vanjskih poslova Bisere Turković kako odlazi u prodavnicu uz službenu pratnju reagovala je i ona sama kazavši da to nije uradila zato što želi nego zato što mora.

Po komentarima ispod objavljenih fotografija ministrice Turković koja u nabavku ide službenim automobilima vidi se da je javnost ljuta zbog ovakvog čina. Turković ističe da to nije mogla izbjeći jer je po zakonu obavezna pratnja, prenosi Klix.

“Večeras me neko uslikao kako kupujem namirnice u Bingu i to objavio na društvenim mrežama, tobože da me kompromitira. Vjerovali ili ne, zamjenici predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH moraju biti pod službenom pratnjom 24 sata, pa i onda kada obavljaju privatne obaveze”, napisala je ona.

Dalje dodaje kako bi i njoj bilo draže kupovinu obaviti “u miru s porodicom za vikend” nego ovako u posljednji trenutak “nakon dugog radnog dana”.

“Ali, mora se brinuti i o porodici i domaćinstvu, posebno u ovo vrijeme ramazana”, zaključila je ona.

SB