Naslovna Izdvajamo Banja Luka izlijepljena plakatima protiv skupa „bh povorke ponosa“! (FOTO)

Banja Luka izlijepljena plakatima protiv skupa „bh povorke ponosa“! (FOTO)

0

Banja Luka je nocas izlijepljena plakatima na kojima se nalaze parole posvećene najavljenom skupu „bh povorke ponosa“ u Banjaluci. Banjalučani su na ovaj način iskazali protivljenje održavanju ovakve vrste okupljanja u njihovom gradu.

Iako je za danas najavljeno okupljanje LGBT populacije u Banjaluci ono neće biti održano jer je Policijska uprava Banja Luka zabranila okupljanje. U saopštenju policije se navodi da postoji realna opasnost od ugrožavanja većeg broja ljudi i imovine.


Policijska uprava Banjaluka donijela je rješenje o zabrani ovog javnog okupljanja u vremenskom periodu od 17.30 časova do jedan čas, u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku i Zakonom o javnom okupljanju.
Iz policije podsjećaju da je u proteklom periodu bilo mnogo negativnih reakcija vezanih za održavanje skupa, kao i prijetnji upućenih organizatorima.


Apel da se zabrane aktivnosti „Bh. povorke ponosa“ u Banjaluci potpisalo je 13 nevladinih organizacija u otvorenom pismu upućenom zvaničnicima u Srpskoj. Nakon brojnih reakcija tokom jučerašnjeg dana, navijači Borca su održali i protestnu šetnju zbog najavljenih aktivnosti ovog pokreta u Banjaluci.

(Vijesti Srpske)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube