Naslovna Uncategorized Banjalučanke Tatjana Praštalo i Vesna Balvan na IHF listi najboljih rukometnih sudija

Banjalučanke Tatjana Praštalo i Vesna Balvan na IHF listi najboljih rukometnih sudija

0

Sudijski par Vesna Balvan i Tatjana Praštalo iz Banjaluke i definitivno se nalaze na IHF listi najboljih rukometnih sudija.

Balvan i Praštalo koje rukometne utakmice sude još od 2009, a od 2011. godine dijele rukometnuu pravdu i na međunarodnoj sceni, sada su dobile i grb sa znakom IHF, što je veliko priznanje za njih, ali i za Rukometni savez Republike Srpske.

– Svakako da je ovo za nas dvije ogromno priznanje i mi ćemo sa naše strane učiniti sve da ga opravdamo. Želim da naglasim da na ovom možemo biti zahvalne predsjedniku Rukometnog saveza Republike Srpske Marinku Umičeviću. On je u periodu kada je bio prvi čovjek Rukometnog saveza BiH uputio IHF pismo podrške, te je zatražio da BiH ima jedan ženski par na ovoj listi. Nakon toga mi smo dobile priliku da sudimo na Svjetskom prvenstvu za juniorke koje je prošle godine održano u Sloveniji, a ovo godine sudile smo Svjetski šampionat za kadete u Hrvatskoj. Iz utakmice u utakmicu dobijali smo sve pohvale za suđenje i rezultat toga je grb sa znakom IHF-a – izjavila je Praštalo, prenosi RTRS.

Podsjetimo, Praštalo i Balvan su ove godine sudile i finale Lige šampiona između rukometašica Ferncvaroša i ekipe Vajpers Kristiansand koje je odigrano pred 20.000 gledalaca u Budimpešti.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube