23.7 C
Banja Luka

Banke blokirale račune RITE Ugljevik zbog dugova

Da je stanje u RiTE Ugljevik teško najbolje potvrđuje jučerašnja blokada računa tog preduzeća.

Kako je BN TV potvrđeno, banke su juče blokirale račune RiTE Ugljevik zbog dugova i neizmirenih obaveza prema dobavljačima.

Podsjetimo da već desetak dana traje štrajk rudara uz održavanje minimalniog procesa proizvodnje.

Radnici od uprave i resornog ministarstva traže raskid ugovora o koncesiji za kopanje uglja firmi Komsar u vlasništvu ruskog oligarha Rašida Serdarova, jer smatraju da je štetan i da ugrožava rad i opstanak RiTE Ugljevik.

IZ Vlade, odnosno resornog ministarstva, kao i matičnog preduzeća nema nagovještaja da bi moglo doći do raskida ugovora o kopanju uglja koje je dato kompaniji Rašida Serdarova.

Za sutra je najavljen novi sastanak predtavnika RiTE, sindikata tog preduzeća, resornog ministarstva i firme Comsar. Ukoliko ne dođe do dogovora radnici RiTE najavili su novo okupljanje ispred uprave preduzeća, ali i odlazak u Banjaluku.

Iako je bilo najava da će doći i do smjene uprave RiTE Ugljevik, do toga još nije došlo. V.d. direktora je Diko Cvjetinović je kadar NPS Darka Banjca.

Kako nezvanično saznajemo, Cvjetinović je posljednjih dana potpisao tridesetk ugovora o stalnom zaposlenju novih radnika u to preduzeće, koji su članovi te stranke. Nedavno v.d. direktora Elektroprivrede je kazao da je oko 600 radnika višak u RiTE Ugljevik.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here