Naslovna Politika Berjan traži izvinjenje od Nestorovića

Berjan traži izvinjenje od Nestorovića

0

„Od Vas, kao ozbiljnog čovjeka, očekujem izvinjenje i iskreno se nadam da će Vaš politički put voditi ka spajanju Srba sa ove i jedne strane Drine, a ne još većem razjedinjavanju koje je Vaša izjava, nažalost, proizvela.“

Kao poslanik Srpske demokratske stranke u NSRS, sin poginulog borca ​​Vojske Republike Srpske i jednog od stvaralaca SDS, kao čovjek koji diše i živi za Republiku Srpsku, mogu reći da se osjećam uvrijeđeno i poniženo onim što je rekao predsjednik Pokreta „Mi, glas iz naroda“ Branimir Nestorović.

Ovo je naručio Darko Berjan, poslanik SDS, u pismu koje je uputio Nestoroviću.

„Vjerujem da ste svjesni koliko Vaša riječ izaziva interesovanje javnosti i da biste trebali biti svjesni da svaka Vaša riječ, javno iznesena, obavezuje i proizvodi određene posljedice. Slušajući Vaše gostovanje u emisiji ‘Telering’, koja je emitovana na Radio televiziji Republike Srpske 14. 2. 2024. godine bio sam, nažalost, vrlo neprijatno iznenađen Vašim stavom o opoziciji u Republici Srpskoj. Kako ste rekli, svoj stav temeljite na onome ‘koliko ste pratili’, a ja vam moram reći da niste dobro ili dovoljno pratili”, naveo je Berjan.

Napominje da su Nestorovićeve uvrede na račun opozicije u Republici Srpskoj, koju je opužio da je sramotna i prozapadno (američki i britanski) orijentisana, strašna obmana javnosti i vrlo neozbiljna klasifikacija od strane jednog ozbiljnog čoveka koji se bavi politikom.

„Kao poslanik SDS, sin poginulog borca ​​Vojske Republike Srpske i jednog od stvaralaca SDS, kao stanovnik Istočne Ilidže, opštine nastale u vihoru rata, čiji su stanovnici branili kućni prag, kao čovjek koji diše i živi za Republiku Srpsku, mogu da kažem da se osjećam uvrijeđeno i poniženo Vašim riječima“, istakao je Berijan i dodao:

„Srpska demokratska stranka je, poštovani doktore Nestoroviću, pokret pod kojim je nastala Republika Srpska i Srpska demokratska stranka zauvijek je svoju sudbinu vezala za Republiku Srpsku.“

Berjan je Nestoroviću naručio da bi se trebalo prethodno informisati o nekom koga komentariše.

„Ako se malo bolje informišete biće Vam jasno da je Srpska demokratska stranka oduvijek i zauvijek na strani Republike Srpske i svog, srpskog naroda, jer je upravo narod stvorio Srpsku demokratsku stranku. Svojom izjavom niste uvrijedili isključivo Srpsku demokratsku stranku. Uvrijedili ste srpski narod koji je sa SDS-om stvorio našu Republiku“, navodi Berjan u pismu i dodaje:

„Od Vas, kao ozbiljnog čovjeka, očekujem izvinjenje i iskreno se nadam da će Vaš politički put voditi ka spajanju Srba sa ove i jedne strane Drine, a ne još većem razjedinjavanju koje je Vaša izjava, nažalost, proizvela.“

Berjan je istakao da su Srbima u Republici Srpskoj djela doktora Miodraga Lazića putokaz za budućnost.

„U Istočnoj Ilidži 9. januara otkrili smo spomenik čuvenom doktoru Miodragu Laziću. Nama je njegovo djelo putokaz za budućnost, a nadam se da će biti i Vama, kao koleginica velikog doktora Lazića“, naručio je Berjan u pismu koje je uputio Nestoroviću. 

(BN) Foto: SDS 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: