Naslovna Najnovije Bez imalo savjesti: Direktor Osnovne škole u Derventi sipao sebi i zaposlenima...

Bez imalo savjesti: Direktor Osnovne škole u Derventi sipao sebi i zaposlenima gorivo na račun škole

0

Ljubiša Đurić, direktor Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Derventi, optužen je za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a tereti se da je sebi i drugim radnicima škole omogućio da sipaju gorivo na račun ove obrazovne ustanove.

Optužnicu koju je podiglo Republičko javno tužilaštvo RS potvrdio je sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci.

Đurić se tereti da je u periodu od 21. avgusta 2015. do 31. avgusta 2021. godine u Derventi u svojstvu službenog lica, kao direktor JU Osnovna škola “Nikola Tesla” Derventa, u namjeri da sebi i drugima pribavi korist, iskoristio svoj službeni položaj i ovlašćenja, kršeći zakon i interne propise, prenosi Mondo.

– Sebi i zaposlenim radnicima omogućio je sipanje goriva u vlastita vozila na račun navedene ustanove, bez prethodnog izdavanja naloga za službena putovanja, a zaposlenim radnicimaomogućio i korištenje službenog vozila radi dolaska na posao i odlaska s posla, te tako sebi i drugima pribavio imovinsku korist u iznosu od 11.928 KM, a na štetu budžeta Republike Srpske – stoji u optužnici.

Prema navodima optužnice, radnici su dobijali naknade po osnovu troškova prevoza, a potom novac podizali sa svojih računa i po nalogu direktora vraćali u računovodstvo škole, da bi isti bili evidentirani u neslužbenim evidencijama.

– Navedeni novac u ukupnom iznosu od7.959 KM optuženi je prisvojio, te na način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, a na štetu budžeta – navodi se u optužnici.

Optužnicom je predloženo da se Đuriću izrekne mjera zabrane obavljanja dužnosti direktora osnovnih škola zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube