20.7 C
Banja Luka

Bez konkretnih brojki o zaposlenima u UKC-u: Ovako je Đajić odgovorio na poslaničko pitanje

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić nije saopštio tačan broj zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi i broj onih koje je zaposlio od dolaska na čelo UKC-a.

Izbjegao je da konkretno odgovori na pitanje poslanika PDP-a Mirne Savić-Banjac s kojom zajedno sjedi u poslaničkim klupama aktuelnog saziva Narodne skupštine Republike Srpske.

„Koliko je bilo zaposlenih radnika po ugovoru na određeno i neodređeno vrijeme, kao i ugovora o djelu do imenovanja direktora UKC Banjaluka Vlade Đajića i koliko je po istom osnovu zaposleno 2017., 2018., 2019., 2020., 2021. i 2022. godine“, pitala je u svom poslaničkom pitanju Savić-Banjac.

Na pitanja nije dobila i konkretne odgovore.

„Ukupan broj zaposlenih u Univerzitetskom kliničkom centru RS usklađen je sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u UKC-u i izmjenama i dopunama tog Pravilnika“, navodi se u Đajićevom odgovoru.

Mirna Savić-Banjac ovakav odgovor prokomentarisala je sljedećim riječima: „Nemedicinski kadar opterećuje najveću zdravstvenu ustanovu koja već ima ozbiljne probleme u funkcionisanju: klizeću garažu, neplaćene obaveze, loše uslove…“

Prema ranije objavljenim podacima, UKC je prije Đajićevog dolaska na njegovo čelo imao oko 2.600 zaposlenih, dok je polovinom prošle godine taj broj bio preko 3.600 radnika, navodi Capital.

Đajić je tada izjavio da bez dodatnog zapošljavanja ne bi bio dostignut visoki nivo usluga koji je, kako je rekao, ravan svjetskim zdravstvenim ustanovama.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here