Naslovna Republika Srpska Banjaluka Bezobrazno i bahato: Banjalučani šokirani novom odlukom gradonačelnika

Bezobrazno i bahato: Banjalučani šokirani novom odlukom gradonačelnika

0

„Užas i sramota“, „bezobrazno i bahato“, „krađa“, samo su neki od komentara banjalučana na najnoviju odluku Gradske uprave.

Stanivuković nastavlja da skuplja minuse

Bezobrazno i bahato: Banjalučani šokirani novom odlukom gradonačelnika

  • Izvor: ATV
  • 08.08.2023.19:52

„Užas i sramota“, „bezobrazno i bahato“, „krađa“, samo su neki od komentara banjalučana na najnoviju odluku Gradske uprave.

ATV

Poskupljuje parking. I to za duplo. Građani u šoku. Nije im jasno zbog čega?

„Malo li je. Pa pazite, opet pravimo novi problem ustvari ne pravimo novi problem, ostaje stari problem, neće se ništa riješiti, a samo će grad namaći još koji milion više za koji ne znamo gdje će završiti“.

„Pa joj, pa nije dobro, bilo bi dobro da to pojeftini“.

„Što god da odluče, mi smo nemoćni tu u svemu. Njihovo je uvijek možeš parkirati gdje želiš a mi ne možemo. Ne iznenađuje vas? Ma ništa. Šta nas više može iznenaditi“, govore nam građani.

Cilj je smanjiti gužve i koristiti više alternativni vid prevoza – saopštavaju iz Gradske uprave. Banjalučanima je to objašnjenje smiješno.

„Da li shvatate da ljudi ne koriste automobile iz hira, već zato što je javni prevoz u sramotnom stanju?“, „Nikada u istoriji Banjaluke, gradska uprava nije više radila protiv građana. Svaki dan nova glupost“, „U prevodu, poskupljuje parking. I to, dobro poskupljuje“, „Kako nizak udarac za sve građane. Hvala vam od srca“, komentarišu Banjalučani na društvenim rmežama.

Jednostrana je to odluka gradonačelnika. Odbornike, kažu niko ništa nije ni pitao. Tražiće da se odluka povuče.

„Ono što je navedeno kao obrazloženje za poskupljenje parkinga, jeste da bi se rasteretio centar grada, tj. parking zone. Smatramo da to ne može biti razlog jer se potreba za parkingom neće sigurno smanjiti zbog povećanja cijena“, kaže Nikola Vukčević.

„Mi imamo poskupljenje cijene vode, grijanja, odvoza smeća, prije toga javnog prevoza, sad parkinzi, prije toga sa drugih instanci cijena struje, cijena hrane, kablovski operateri, mobilna telefonija, sve toliko poskupljuje“, rekao je Saša Lazić.

Nove, veće, cijene parkiranja u gradu na snagu stupaju 15. avgusta.

Do tada sigurno neće biti održana sjednica Gradske skupštine pa tako ni odbornici koji su protiv neće moći ništa da urade.

Gradonačelnik može da donese ovakvu odluku koju Banjalučani nikako ne podržavaju. Niti ih je iko išta pitao.  I to je samo još jedan minus koga bilježe gradonačelniku. A do sada ih je itekako nakupio.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube