Naslovna Najnovije Stanivuković: Biću kandidat PDP za gradonačelnika i UBJEDLJIVO POBIJEDITI

Stanivuković: Biću kandidat PDP za gradonačelnika i UBJEDLJIVO POBIJEDITI

0

Nakon nedavnih izjava potpredsjednika PDP, Igora Crnatka i Milka Grmuše, koje su dovele u pitanje njegovu kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke, mladi političar Stanivuković oglasio se povodom navoda o navodnom tajnom dogovoru i osporavanju njegove kandidature.

Stanivuković, koji je dugo godina bio uskraćen za prostor na javnom servisu Republike Srpske, od nedavno je dobio značajno više medijskog prostora, što je izazvalo pažnju javnosti i podiglo pitanja o političkim igrama iza zatvorenih vrata.

U izjavi kojom je odgovorio na navode Crnatka i Grmuše, Stanivuković je istakao da je nakon sjednice Predsjedništva Gradskog odbora PDP Banjaluka jasno navedeno da je jednoglasno predložen kao kandidat za gradonačelnika. On je naglasio da nije osporio proceduru niti odluku o kandidaturi, već je istakao da će se u narednom periodu o istom pitanju izjasniti svih 57 mjesnih odbora PDP Banjaluka.

– Kolegijum Predsjedništva PDP, Predsjedništvo PDP i Glavni odbor PDP organi koji u skladu sa Statutom PDP mogu donijeti odluku o kandidatu PDP za gradonačelnika Banjaluke do kraja februara ove godine – rekli su u zajedničkoj izjavi Crnadak i Grmuša.

Odgovarajući na optužbe da je saopštenje Crnatka i Grmuše označio kao neozbiljno, Stanivuković je naglasio da su takve izjave neprimjerene za političare starije od njega, te da bi se o ovakvim pitanjima trebalo raspravljati na unutarstranačkim sjednicama.

– Dakle, nisam uopšte osporio to da konačnu odluku donosi Predsjedništvo i Glavni odbor PDP, niti sam osporio proceduru. Jasno sam naveo da će se u narednom periodu o istom pitanju izjasniti svih 57 mjesnih odbora PDP Banjaluka – istakao je Stanivuković.

Stanivuković je istakao podršku koju ima od koalicionih partnera i uvjerenje da će ponovno pobijediti na izborima. Uz to, naglasio je da kritike, čak i od stranačkih kolega, doživljava na lagan i mekan način, te da radi u tišini, za razliku od drugih koji svoje nesuglasice iznose javno u medijima.

Ova situacija još jednom pokazuje kompleksnost političkih odnosa u Republici Srpskoj i naglašava važnost unutarstranačke kohezije i transparentnosti u procesu donošenja odluka. S obzirom na predstojeće izbore, očekuje se dalji razvoj događaja u političkom životu Banjaluke i Republike Srpske u cjelini.

(Vijesti Srpske)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: