Naslovna Izdvajamo BiH je morala da bude sa osnivačima Otvorenog Balkana

BiH je morala da bude sa osnivačima Otvorenog Balkana

0

„Neću da kritikujem aktuelne srpske predstavnike iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama da nisu podržavali ovaj projekat, ali su to činili prilično mlako za ovako važan projekat i na pogrešan način“, ističe Šarović.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović i opozicioni kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske izjavio je da je na prostoru Zapadnog Balkana potreban veći stepen integracija i saradnje, posebno infrastrukturnog povezivanja a jedan od projekata koji će tom povezivanju i saradnji dati snažan doprinos je „Otvoreni Balkan“.

„Neću da kritikujem aktuelne srpske predstavnike iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama da nisu podržavali ovaj projekat, ali su to činili prilično mlako za ovako važan projekat i na pogrešan način“, ističe Šarović,

On naglašava da će „Otvoreni Balkan“ donijeti svima u Bosni i Hercegovini samo korist, posebno privrednicima, a budžetima preko 200 miliona evra na godišnjem nivou.

„Snažno se zalažem da BiH bude punopravna članica zone slobodnog kretanja robe, usluga, radne snage i jedan od mojih prioriteta biće da o ovom pitanju otvorim dijalog sa partnerima u Federaciji BiH. Uvjeriću ih da je „Otvoreni Balkan“ velika šansa i za BiH i da ovaj projekat nije smetnja, niti se preklapa sa Berlinksim procesom. Bosna i Hercegovina griješi što se nije u startu pojavila kao osnivač i tako sjela rame uz rame sa Srbijom, Sjevernom Makedonijom i Abanijom“, kaže Šarović.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube