Naslovna Republika Srpska Bijeljina Bijeljina dobija „Avantura park“? (FOTO)

Bijeljina dobija „Avantura park“? (FOTO)

0

„Nakon što smo nedavno boravili na Zlatiboru u posjeti jednom od najvećih Avantura parkova u regionu, kod našeg prijatelja i vlasnika parka, Nikole Jeremića, juče smo ugostili ekipu iz Slovenije, iz Tražiča, koja je jedan od najboljih u ovakvoj vrsti gradnje“, saopšteno je iz Turističke organizacije Bijeljina.

Kompanija „KT Skupina“ obišla je danas područje lokaliteta Hipodrom, mjesto gdje je planirana izgradnja „Avantura parka“.

Nakon zajedničkog obilaska sa predstavnicima gradske uprave, Matija Koren, direktor firme iznio je pozitivne utiske o ovoj lokaciji.   – Lokacija je idealna za ovu namjenu. Blizina grada, borovo drveće, veoma zdravo, dovoljno čvrsto, konfiguracija terena kao rijetko na kojem mjestu daju pretpostavke za jedan kvalitetan Adrenalin park.

Dogovorili smo se da napravimo idejno riješenje za ovu lokaciju do kraja maja a potom, zavisno od zainteresiranosti mogli bi krenuti u izgradnju, rekao je Koren. Adrenalin park u Bijeljini bio bi jedinstven u regionu, a najbliži takav park je na Zlatiboru. Nešto slično ne postoji u Bosni i Hercegovini, a eventualnom izgradnjom Bijeljina bi povećala turističku ponudu.

Kada je riječ o firmi „KT Skupina“ do sada su uradili pedesetak sličnih projekata u regionu a posluju preko 20 godina. Neki od najpoznatijih projekata ove vrste su adrenalin parkovi u Ohridu, Ubu, Zlatibor, Krstač – Crna Gora, Terme Tuhelj – Čakovec, Bled i Bohinj u Sloveniji a posebno su ponosni na najveći takav park koji je izgrađen u Sočiju u Rusiji.

Turistička organizacija Bijeljine će biti nosilac ove aktivnosti a park je planiran da se izgradi na površini od 2 hektara sa svim propratnim objektima (pristup, parking, oprema, restoran..) što bi upotpunilo još jednu turističku priču naše Semberije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: