28.7 C
Banja Luka

Bijeljina: Potpisani ugovori, stipendije uvećane

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović uručio je 27 ugovora o stipendiranju učenicima generacije bijeljinskih osnovnih i srednjih škola i učenicima sa poteškoćama u razvoju.

– Donijeli smo odluku da iznos stipendije za sve učenike i studente bude uvećan za deset procenata u odnosu na prethodnu godinu, kao i da, na konkursu koji će uskoro biti raspisan, povećamo i broj studenata koje će stipendirati Grad Bijeljina. Gradska uprava će u ovoj godini izdvojiti 290.000 konvertibilnih maraka za stipendiranje učenika i studenata, a predložićemo da sredstva za ovu namjenu budu povećana na preko 320.000 konvertibilnih maraka u budžetu za 2022. godinu. Na ovaj način želimo da izrazimo poštovanje prema učenicima i da ih podstaknemo da nastave sa dobrim radom i sticanjem znanja – istakao je gradonačelnik Petrović.

Učenica generacije u OŠ „Vuk Karadžić“ Elena Mirković, koja je sada učenik prvog razreda Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini, jedna je od novih stipendista Grada Bijeljina.

– Želim da se zahvalim svim članovima moje porodice, prijateljima i nastavnicima, koji su mi bili velika podrška tokom osnovne škole i bez čije pomoći ovaj uspijeh ne bi bio moguć. Takođe, zahvalna sam Gradu Bijeljina i gradonačelniku, jer je ova stipendija podstrijek za buduće i nagrada za već ostvarene uspjehe. Nadam se da ću stipendiju iskoristiti da budem još bolji učenik i da unaprijedim svoje znanje – naglasila je Mirkovićeva.

(BN)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here