Naslovna Društvo Biković posjetio Vojnu akademiju u Beogradu

Biković posjetio Vojnu akademiju u Beogradu

0

Proslavljeni srpski glumac Miloš Biković posjetio je danas Vojnu akademiju u Beogradu gdje se u društvu kadeta treće i četvrte godine upoznao o radu ove visokoškolske ustanove i prisustvovao obuci budućih oficira.

Za Bikovića to je bila prilika da stekne dragocjena iskustva za uloge koje ga očekuju u budućnosti, a za kadete da se upoznaju i druže sa jednim od idola generacije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

– Vojska i vojna lica imaju poseban način razmišljanja, kodeks ponašanja i sistem vrednosti i ja sam došao na Vojnu akademiju da se upoznam sa tim i, na neki način, dodatno obrazujem sebe kao glumca i pripremim za neke uloge koje mi predstoje – rekao je Biković.

Radni dan na Vojnoj akademiji za Bikovića je počeo jutarnjom smotrom i dizanjem zastave u kadetskom stroju, a potom je uslijedio trening na poligonu pješadijskih prepreka i čas borilačkih vještina u sportskom centru.

Glumac je imao priliku i da se oproba u gađanju pješadijskim naoružanjem u filmskoj i pištoljskoj streljani, kao i da se uvjeri u kvalitet kuhinje koja svakodnevno priprema hranu za buduće oficire Vojske Srbije.

– Danas sam imao tu priliku i čast da stojim u stroju sa kadetima kada se podizala zastava. To je nešto što može da se prepričava na filmu, ali kada je čovjek tu i kada to osjeti, u stomaku i krvi nešto proradi i odreaguje. To je jedan momenat koji ću ponijeti odavde, a drugi su ovi divni mladi ljudi koji su, a to im se vidi u pogledu, zdravi psihički i fizički, duhovno… Dobri ljudi. Oni su, stvarno, dika i ponos – istakao je Biković.

Kadetkinja treće godine Anđela Vučković kaže da je njoj i njenim kolegama čast što je proslavljeni glumac Miloš Biković bio sa njima u stroju i što je sa njima trenirao na poligonu pješadijskih prepreka.

– Oduševljeni smo kako je on sa lakoćom prešao poligon i kako nema straha kada se suočava sa izazovima. On je spontan, zanimljiv i duhovit. Stekla sam utisak da drži do pravih vrijednosti i da poštuje vojsku – rekla je Vučkovićeva

 

Izvor: Srna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: