28.7 C
Banja Luka

„Bilo je toliko strašno da ne mogu doći sebi“ Novi incident u Mostaru, grupa huligana UPALA U ŠKOLU, profesori branili djecu

Mostar- Nakon što je jutros izbila tuča u blizini Srednje-mašinsko saobraćajne škole u Šantićevoj ulici u Mostaru, danas se dogodio novi incident čije su veće razmjere i teže posljedice spriječene zahavaljujući brzoj reakciji i prisebnošću nastavnika.

Kako je Avazu potvrđeno iz škole, oko 12.30 dok je trajala nastava, grupa huligana s kapuljačama na glavama i kamenjima u rukama upala je u školu, nakon čega se jedna profesorica ispriječila pred njih, a nakon čega je nastala haotična situacija.

U tom trenutku su se umiješali i drugi profesori kako bi zaštitili djecu, ali i jedan slučajni prolaznik, kojeg je jedan od huligana udario kamenom u glavu.

– Vjerujte da je to bilo toliko strašno da ne mogu doći sebi – kratko je rekla jedna od zaposlenih ove škole.

Profesori su posebno ogorčeni time što im mostarska policija nije izašla u susret kada su tražili patrolu nakon prvog incidenta koji se dogodio danas u devet sati, a ne u 10.30 kako su to naveli iz MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Potvrdio je to i direktor Škole, Ahmet Pelko, rekavši da je do sada u nekoliko navrata zbog čestih incidenata u blizini i ispred škole tražio policijsku patrolu, ali i od nadležnih postavljanje videonadzora, međutim, tim zahtjevima nikada nije udovoljeno.

O detaljima posljednjeg incidenta nije mogao govoriti, s obzirom na to da se, kako je rekao upravo vratio sa službenog puta.

– Nisam tada bio u Mostaru i sve detalje još uvijek nemam, ali ima MUP s obzirom na to da im je profesorica koja je spriječila huligane dala izjavu. S kompletnom situacijom je upoznat predsjednik Školskog odbora, predstavnici Grada Mostara, nadam se da ćemo uskoro imati sastanak, jer ovo je postalo neizdrživo, jer, u pitanju je sigurnost djece. To bi nam svima trebalo biti na prvom mjestu – bio je potresen Pelko.

Bez službenih informacija

Iz MUP HNK su rekli da još nemaju službenih informacija o ovom incidentu.

Podsjetimo, jutros se iznosilo da je grupa „Ultrasa“ napala nekolicinu maloljetnika u blizini ove škole, međutim, iz MUP to nisu mogli potvrditi.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here