20.7 C
Banja Luka

Bjegunac uhapšen u akciji ”Tokio”, koja je otkrila prodaju 40 kilograma kokaina

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih bjegunaca Еvropske unije, uhapšen je u okviru akcije „Tokio”, saopštio je MUP Srpske.

Kako navode akcija ”Tokio” se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH na području Istočnog Sarajeva s ciljem hapšenja člana organizovane kriminalne grupe koji se u prethodnom periodu bavio preprodajom opojne droge kokain. Radi se o M.S., državljaninu Republike Slovenije i BiH, za kojim je raspisana Interpolova potjernica Slovenije za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

”U okviru istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet, koja je trajala duži vremenski period, pod nadzorom Tužilaštva BiH, utvrđeno je da je lice M.S. nastavilo da nakon bjekstva u BiH (čiji je državljanin) rukovodi organizovanom kriminalnom grupom koja se bavi međunarodnom trgovinom  opojnim drogama na području Еvropske unije, BiH, Republike Srbije i Republike Crne Gore, te je samom istragom dokumentovan prevoz i prodaja preko 40 kilograma opojne droge kokain i pola kilograma opojne droge heroin”, saopštio je MUP Srpske.

Dodaju da su akciju ”Tokio” relizovali Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, PU Istočno Sarajevo i Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) uz podrušku Еvropola.

”Do sada je oduzet jedan kilogram opojne droge kokain, 8.000 KM, 122.580 evra, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina marihuane, 20 komada metaka kalibra 9×19 mm i više vozila. Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, a protiv njega biće podnesen izvještaj o učinjenim krivičnim djelima organizovani kriminal u vezi sa neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca i ometanje rada pravosuđa”, navode u MUP-u Srpske.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here