24.7 C
Banja Luka

Bodiroga: Nestorović pokazao da je politički diletant

Bodiroga je upitao Nestorovića da li on zaista toliko neupućen, ili je nečim ucijenjen da tako širi laži.

Predsjednik Pokreta „Mi, glas iz naroda“ Branimir Nestorović je iznošenjem laži i optužbi na račun opozicije u Republici Srpskoj pokazao da je jedan obični politički diletant koji olako daje teške političke izjave koje nemaju veze sa istinom, izjavio je potpredsjednik SDS Ognjen Bodiroga.

Bodiroga je upitao Nestorovića da li on zaista toliko neupućen, ili je nečim ucijenjen da tako širi laži.

„Gospodine Nestoroviću, ostao sam šokiran vašom izjavom da je opozicija u Republici Srpskoj slična opoziciji u Srbiji (vjerovatno ste mislili na opoziciju ‘Srbija protiv nasilja’ ili ‘Nasiljem protiv Srbije’ kako bi joj bio primjereniji naziv) i da radi protiv interesa Republike Srpske”, navodi Bodiroga.

Dodaje da je Nestorović ovim pokazao da jedan obični politički diletant.

On ističe da su za razliku od Srpske demokratske stranke SNSD i Milorad Dodik načinili toliko izdaja da ih slobodno možemo nazvati jednim od najvećih izdajnika srpskog naroda u novijoj istoriji.

Bodiroga kaže da se Dodik nije libio da načini bilo kakav grijeh prema svom narodu samo da bi se dokopao vlasti.

„Za razliku od SDS-a, Milorad Dodik je činio izdaju za izdajom u onim vremenima kada je bio upitan opstanak ne samo Republike Srpske nego i srpskog naroda u Bosni i Hercegovini“ rekao je Bodiroga i dodao:

„U Odbrambeno-otadžbinskom ratu Milorad Dodik je bio poslanik Reformskih snaga Anta Markovića i jedini je glasao u skupštini za izdajnički Vens-Ovenov plan kojim je bilo predviđeno da srpski narod većinom ostane u muslimanskim i hrvatskim regijama. Nakon završetka rata nastavio je da djeluje protiv svog naroda i udružio se sa NATO snagama u BiH, pa ga je tako osvjedočeni srbomrzac Madlen Olbrajt nazivala daškom svježeg vjetra na Balkanu i normalnim Srbinom.“

Bodiroga je Nestorovića podsjetio da je Dodik prvi put došao na vlast 1998. godine klasičnim državnim pučem i na tenkovima NATO snaga.

„Da li znate da je tada sa automatskom puškom otjeran iz kabineta tada legalno izabrani predsjednik Republike Srpske Nikola Poplašen? Drugi put je došao na vlast 2006. i to tako što je tadašnji visoki predstavnik u BiH Pedi Ešdaun smijenio oko 60 vodećih ljudi tada najvećoj stranci SDS-u i toj stranci blokirao račun pod izgovorom da pomaže u skrivanju optuženih za ratne zločine“, saopštio je Bodiroga.

On je pitao Nestorovića da li je upoznat sa podatkom da je SNSD do sada najviše prenio nadležnosti Republike Srpske na nivo BiH, navodeći da je Dodikova vlada ukinula i platni promet s tadašnjom SR Jugoslavijom…

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here