Naslovna Najnovije Bolnica na tuđem zemljištu: Sve institucije su pogažene, ne poštuje se ni...

Bolnica na tuđem zemljištu: Sve institucije su pogažene, ne poštuje se ni zakon ni Ustav?!

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetio je danas gradilište nove bolnice u Trebinju. Kako je najavljeno, do februara će biti završeni svi grubi radovi, dok će za godinu i po bolnica biti potpuno završena.

Radovi na novoj bolnici u Trebinju idu predviđenim tokom, a izvođač radova se redovno isplaćuje, rekao je danas Milorad Dodik u Trebinju.

“Mi smo isplatili izvođaču radova 18 miliona, redovno se isplaćuje po situacijama kako je predviđeno ugovorom. Vidjeli ste da smo rebalansom budžeta odredili 25 miliona za ovaj objekat i svake naredne godine, u naredne tri godine 32 miliona i četvrte godine od sada negdje 5 miliona, kada se budu završili radovi”, kaže Dodik.

Sve je pogaženo, demokratija, institucije, zakoni, poručuje Srbo Škero iz Pokreta za restituciju Trebinje I dodaje da je u ratu krvlju odrbanio svoju imovinu na kojoj se danas gradi bolnica.

“Ja sam se borio 1992. da sačuvam tu imovinu i krvario za nju, za razliku od tog gospodina koji danas drži govor na mojoj đedovini. A gdje je on bio za vrijeme rata? Njegova je Vlada, njegova je skupština, što ne doneseš Milorade Zakon o restituciji, što ne vratite zemlju narodu?! Sve je pogaženo, demokratija, sva prava su pogažena tu, sve institucije su tu pogažene zato što se ne poštuje zakon i Ustav”, ističe Škero.

Škero dodaje da neće odustati i podsjeća javnost da je na spornoj lokaciji još od 2005. godine donesena zabrana raspolaganjem te da se radi o poljoprivrednom zemljištu.

“ Mi smo preduzeli sve pravne radnje da to zaštitimo. Mi ne idemo silom, oni su silom i uzeli tu zemlju. Doći će vrijeme kada će ta jedna grupa ako Bog da, ako postoji pravda u ovoj državi, odgovarati pred zakonom. I nemojte misliti da ste vi završili posao zato što ste dolje zatemeljali i pravite neku zgradu. Dabogda je vi završili ali će neko da odgovara za zloupotrebu položaja jer ono se zna, od 2005. nad tim zemljištem postoji zabrana raspolaganjem”, kaže Škero.

Izgradnju trebinjske bolnice prate brojne kontroverze zbog izabrane lokacije koja je po tvrdnjama aktivista iz Pokreta za restituciju uzurpirana, a već dugo traje njihova pravna borba koja još uvijek nije dobila svoj sudski epilog.

(BN) Foto: Srna

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube