Naslovna Sport „BOMBA“ NA MARAKANI! Zvezda SPREMILA ZAMJENU za Mijatovića: „NOVI MITAR“ oblači crveno-beli...

„BOMBA“ NA MARAKANI! Zvezda SPREMILA ZAMJENU za Mijatovića: „NOVI MITAR“ oblači crveno-beli dres?

0

Crvena zvezda kao odgovoran klub ima plan u slučaju prodaje Jovana Mijatovića ove zime. Tačnije, crveno-beli su već spremili zamjenu.

Jovan Mijatović prosto je eksplodirao ove sezone. Riješio je nekoliko utakmica u Superligi i direktno golovima donijo vrijedne bodove Crvenoj zvezdi. Briljirao je i u omladinskoj reprezentaciji Srbije, posebno u utakmici protiv Italije kada je dao gol za TV špice.

Sve to nije moglo nezapaženo da prođe u Evropi, jer su svi fudbaleri iz omladinskog sastava Crvene zvezde, a posebno oni u prvom timu pod budnim okom skauta najboljih evropskih klubova. Juventus je prvi pokazao interes za Jovanom Mijatovićem, ali u igri su i ruski Zenit i holandski Fejenord.

3732868_mijat1_ff.jpg

Prema informacijama sa Marakane, rukovodstvo Crvene zvezde ne žuri sa prodajom, jer su svjesni da je Jovan Mijatović fudbaler koji može još više da podigne cenu. Zasad strani klubovi nude ozbiljan novac za naše uslove, nezvanično se pominje brojka od 5.000.000 evra.

Holandski Fejenord nije toliko platežno moćan kao Juventus, ali bi bio idealna sredina za razvoj Zvezdinog Bekama. Zenit takođe, ali Rusija kao zemlja koja je pogođena sportskim sankcijama djeluje kao lošija opcija za mladog napadača.

Mada, ne mora biti tako, jer se Strahinja Eraković sjajno razvija u Sankt Peterburgu, a Zenit kao partner Crvene zvezde preko Gasproma, ima diskreciono pravo da izjednači bilo koju ponudu iz inostranstva i tako kupi Jovana Mijatovića.

3658370_imtpartizan-112_ff.jpg

Ali, sada ono najvažnije. Čelni ljudi Crvene zvezde imaju igrača koji bi mogao da zamjeni Jovana Mijatovića. Izbor je pao na Miloša Lukovića, robusnog napadača IMT, inače Mijatovićevog vršnjaka.

Svi u klubu sa Marakane vjeruju da bi Miloš Luković bio idealno rješenje, posebno što svojim fizičkim predospozicijama i golgeterskim potezima neodoljivo podsjeća na Aleksandra Mitrovića, prvog napadača reprezentacije Srbije. Posebno što bi u budućnosti mogao da čini ozbiljan tandem sa Urošem Kabićem, koji je po svojim fizikalijama drugačiji napadač, samim tim kompatabilan sa snažnim centarforom.

Crvena zvezda je spremna da investira i da novac dobijen od transfera za Jovana Mijatovića uloži u Miloša Lukovića. Nije tajna da IMT traži veliki novac za svog fudbalera. Navodno je švedski Malme nudio 1.800.000 evra i deset procenata samo da potpiše snažnog centarfora. Pratili su ga i neki klubovi iz zapadne Evrope i Rusije. Mladi fudbaler ima ugovor sa IMT do 2025. godine.