Naslovna Republika Srpska Borci nezadovoljni: Vlada kontroliše boračka udruženja

Borci nezadovoljni: Vlada kontroliše boračka udruženja

0

Nezadovoljni demobilisani borci najavili su mirno okupljanje na banjalučkom Trgu Krajine u ponedeljak 22.novembra u 18 časova. Cilj je da se ukaže na položaj boraca u Srpskoj ali i na stanje u gradskoj boračkoj organizaciji.

Iako se godinama upozorava da je položaj boraca u Republici Srpskoj veoma loš i da je borački dodatak nedovoljan za noramalan život, nadležni se nisu potrudili da to isprave, kažu nezadovoljni borci. Zato se svakog ponedeljka okupljaju na Trgu Krajine u Banjaluci da iskažu svoje nezadovoljstvo.

„Naš cilj i namjera je održavanje tribina da borce upoznamo sa nekim aktivnostima koje ne mogu čuti u medijima ili na neki drugi način to je jedina prilika da se obraćamo direktno borcima i da ih upoznamo sa situacijom djelovanja udruženja boraca jer trenutno vidimo da su sva udruženja boraca pod kontrolom Vlade“, kaže Milenko Strika, Savez nezadovoljnih demobilisanih boraca VRS.

Zahtjevi ostaju isti, a to je,između ostalog, izmjena Zakona o pravima boraca Republike Srpske kojim bi se povećala mjesečna primanja i to 10 KM za svaki mjesec učešća u ratu i isplatu tog iznosa na mjesečnom nivou.

„Ova naša tema je mnogo dignuta na visok nivo i u Narodnoj skupštini se raspravlja što nam je i bio cilj da se o tome priča i to je napredak i pomak s tim što ne možemo stati s tim aktivnostima. Sada je prilika da dodamo gas jer ide prijedlog budžeta tako da je ovo period kada bi mi borci trebali biti mnogo aktivniji“,kaže Milenko Strika, Savez nezadovoljnih demobilisanih boraca VRS.

Borci su poručili da neće odustati od mirnog okupljanja i pozivaju sve nezadovoljne borce da im se pridruže u ponedeljak 22.novembra u 18h časova na banjalučkom Trgu Krajine.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube