34.7 C
Banja Luka

Brčko: Đokićeva partija bez podrške Dodikovom SNSD?!

Socijalistička partija OO Brčko, lidera Petra Đokića na izborima sljedeće godine neće podrži zajedničke kandidate koji budu ispred SNSD-a, kao što je to bila dugogodišnja praksa.

“Do ove odluke nas je dovelo neslaganje sa političkim odlukama SNSD-a, njihovim radom i odnosnom prema građanima i nama samima, kao učesnicima u Skupštini distrikta Brčko. Svima nama trebaju predstavnici koji će zagovarati mir, slogu i suživot, koji će raditi na rješavanju problema građana Republike Srpske. Ratna retorika je ispričana priča ali nažalost neki ne mogu dobiti izbore bez podsjećana na ratne godine i vraćanja sjećanja na najgora vremena”, naveli su iz ove stranke.

Neki od razloga nepodržavanja kandidata SNSD-a na Opštim izborima je, kako kažu, činjenica da je kampanja očigledno već započeta na temelju ucjena naroda kako u Republici Srpskoj tako i u Distriktu.

“Građani se plaše nekim novim ratovima, a rane od 1992. još nisu zarasle. Način na koji SNSD nastupa i djeluje ostavlja nam prostor da vjerujemo da na silu žele dobiti izbore, što nikako ne priliči jednom nosiocu srpske politike. Ovakvom retorikom se skreće pažnja građana sa pravih problema kao što su nezaposlenost, korupcija, problemi u zdravstvu i sve veće siromaštvo.

U sljedećoj izbornoj godini, kada nas očekuju Opći izbori, moramo naglasiti da samo upornim i svakodnevnim radom cjelokupnog članstva Socijalističke partije, planiramo postići još bolje rezultate od predhodnih i postati snažan politički faktor čije djelovanje garantuje snažnu i uspješnu Republiku Srpsku kao i Brčko distrikt”, naglašavaju.

(Agencije)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here