Naslovna Rusija Brifing ruske vojske: Ofanziva u Donjeckom pravcu, uništeno nekoliko ukrajinskih diverzantskih grupa

Brifing ruske vojske: Ofanziva u Donjeckom pravcu, uništeno nekoliko ukrajinskih diverzantskih grupa

0

Jurišni odredi i jedinice Vazdušno-desantnih snaga Rusije napredovale su u dijelu fronta kod Donjecka u pravcu mjesta Solj. Za dan su likvidirale preko 70 ukrajinskih vojnika i 10 jedinica vojne tehnike, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

U Harkovskoj oblasti uništene su dvije diverzantske izviđačke grupe protivnika, a jedna u dijelu fronta kod Krasnog Limana u DNR. Tom prilikom je likvidirano 50 ukrajinskih vojnika.

U pravcu Južni-Donjeck motorizovane jedinice Istočnog vojnog okruga i marinci Tihookeanske flote uništile su dvije izviđačke grupe ukrajinske vojske. U tom dijelu fronta za dan je likvidirano preko 30 ukrajinskih vojnika kao i dva oklopna vozila i četiri pikapa.

U Harkovskoj oblasti uništen je artiljerijski sistem M777 američke proizvodnje koji su koristile ukrajinske snage kao i tri haubice D-20. Uništene su i dvije samohodne haubice 2S3 „akacija“, haubica D-30 i samohodne haubice 2S1 „gvozdika“ u DNR i Zaporoškoj oblasti.

U području Berdjanska u Zaporoškoj oblasti i mjesta Novi Svet u DNR ruski sistemi PVO presreli su sedam projektila ispaljenih iz sistema „hajmars“ i „oljha“.

Oborene su i četiri ukrajinske bespilotne letjelice.

U DNR i Zaporoškoj oblasti ruska vojska je uništila dva skladišta municije ukrajinske vojske.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube