Naslovna Izdvajamo Brišu 12 crnih tačaka: „Putevi Srpske“ izradili plan sanacije

Brišu 12 crnih tačaka: „Putevi Srpske“ izradili plan sanacije

0

Od 78 opasnih mjesta na putevima Srpske gdje su u proteklom periodu izgubljeni brojni životi, preduzeće “Putevi RS” je za njih 12 izradilo plan sanacije, a prema riječima saobraćajnih stručnjaka prioritet bi trebalo da budu lokacije Tutnjevac i Ljubogošta.

takozvanim “crnim tačkama”, kažu stručnjaci, uglavnom nema zaštitnih ograda, put nije proširen, a na nekima nedostaju čak i upozorenja kako bi vozači bili upozoreni na opasnost i kako bi otvorili četvoro očiju.

Prema riječima portparolke “Putevi RS” Natalije Kostrešević sa sanacijom 12 najopasnijih mjesta, za koje je urađena projektna dokumentacija, krenuće se nakon što ovo preduzeće obezbijedi finansijska sredstava koja su neophodna za realizaciju projekata. Do sada je izvršena trajna sanacija opasnih mjesta, između ostalog, na magistralnom putu Banjalučka pijaca – Rebrovac – Čelinac, zatim na magistralnom putu Klašnice dva – Šargovac u mjestu Glamočani, na ukrštanju u mjestu Gornja Vijaka – kazala je Kostreševićeva.

Dodala je da od tih identifikovanih opasnih mjesta, njih 47 obilježeno dodatnom saobraćajnom signalizacijom, takozvanom “žutom tablom”.

Vršilac dužnosti zamjenika direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović za “Glas Srpske” je istakao da loša putna infrastruktura i nedostatak svijesti o važnosti poštovanja propisanih mjera dodatno uzrokuju nesreće koje gotovo svakog dana odnose živote. Krivine Tutnjevac, koja se nalazi na putu Banjaluka – Prnjavor, Piljagići, na dionici Prijedor – Banjaluka i Ljubogošta kod Pala su mjesta na kojima iz godine u godinu strada najviše učesnika u saobraćaju zbog čega bi te dionice trebalo prve da se nađu na spisku za sanaciju – kazao je Radović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube