Naslovna Region Brnabić na Kosovu nakon što je prekrila grb Srbije na registarskim tablicama:...

Brnabić na Kosovu nakon što je prekrila grb Srbije na registarskim tablicama: Svoj na svome

0

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, nakon što je danas prilikom prelaska granice između Srbije i Kosova morala prekriti nacionalne oznake Srbije na registraciji službenog vozila, pokušala ovaj potez staviti „u drugi plan“ populističkim izjavama.

Ona je odgovarjući na pitanje novinara koji su je pitali kako se osjećala kada je prešla granicu, odgovorila floskulom.“Kako sam se osjećala kada sam prešla administrativnu liniju? Najiskrenije da vam kažem osjećala sam se kao ”svoj na svome'“ rekla je Brnabić.

Brnabić je upitana da prokomentariše i izjavu premijera Kosova Aljbina Kurtija, koji je rekao da je dokaz demokratije to što je premijeka Srbije na Kosovo ušla sa ličnom kartom izdatom u Srbiji.

„Što se tiče izjave gosodina Kurtija, moram da kažem da bi mi bilo izuzetno drago da vidim tu demokratiju i demokratski poredak. Ne mogu da kažem da to vidim kada je u ovoj godini uskaćeno pravo glasa Srbima na Kosovu, koje je osnovno, bazično ljudsko i demokratsko pravo“, kazala je Brnabić.

Podsjećamo, premijerka Srbije Ana Brnabić posjetila je danas Kosovo prvi put nakon dva mandata, a njena pratnja, uključujući i vozilo u kojem se nalazila, morali su, kao i svi građani Srbije koji automobilom ulaze na Kosovo, na registarskim tablicama imati prekrivene oznake države Srbije.

Sva vozila su imala registarske tablice na kojima su naljepnicama bili prekriveni državni simboli, dok automobili s oznakama RKS nisu imali naljepnice na tablicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube