Naslovna Najnovije Brojni primjeri krađe: Glasovi Jelene Trivić upisivani drugim kandidatima!

Brojni primjeri krađe: Glasovi Jelene Trivić upisivani drugim kandidatima!

0

Sve je više primjera krađe glasova u Republici Srpskoj a svakodnevno na površinu isplivaju brojni dokazi za to. Članovi biračkih odbora i posmatrači tokom izbornog dana od strane vladajuće vlasti pretrpjeli su razne torture i ucjene, o čemu su odlučili da progovore u javnosti.

Iz časa u čas pojavljuju se snimci i detalji ogromne krađe glasova na izbornih mjestima u Republici Srpskoj i BiH.

Sve je više biračkih mjesta gdje kandidat opozicije Jelena Trivić nema niti jedan glas što je kod glasača izazvalo revolt. Tokom izborne noći stizale su i SMS poruke u izborne komisije iz raznih stranačkih štabova da se ponište Trivićevi glasovi.

Nakon biračkog mjesta u gradiškom selu Krajišnik, brojne malverzacije sa glasovima rađene su i u drugim gradovima.

Na biračkom mjestu Karanovac 3 u Banja Luci, Milorad Dodik kandidat SNSD-a osvojio je 206 glasova, Zoran Kalinić kandidat stranke Naša priča Republika Srpska 160, dok Jelena Trivić nije dobila niti jedan glas.

Slična situacija je i na biračkom mjestu Kilavci u opštini Nevesinje gdje Jelena Trivić nema niti jedan glas.

Takva situacija je i u Prijedoru, na biračkom mjestu Miljakovci- Gaćani gdje je evidentno da su Jelenini glasovi upisani Kaliniću.

To pokazuje i primjer u Zvorniku, na biračkom mjestu Snagovo.

„Naši posmatrači na biračkim mjestima su od sedam sati ujutro trpjeli strašan pritisak i torture. Podnijeli smo niz prijava CIK i PU Zvornik. Krenulo je od sedam sati ujutro sa BM Novo Naselje i čolopek gdje našim posmatračima nije dozvoljeno da uđu, a nastavilo se prekidom na BM Ekonomija. U 7:5 minuta mi obustavljamo glasanje na nekih sat vremena. zatim incident za incidentom se nizao i došli smo u situaciju da na BM Pađine jedan od posmatrača bude udaren i fizički izguran sa bm. Zatim smo došli u situaciju da je policija našeg posmatrača na ukazivanje nepravilosti u radu BO odstranila na BM Jasenica. Potom imamo BM Skočić gdje je član BO naše stranke fizički izguran, napadnut uodbrani izborne volje građana“, izjavio je Miroslav Ilić, „Lista za pravdu i red“.

„Neke vidne nepravilnosti koje smo uočili od objavljenih rezultata od strane CIKa jeste da je na IM u Tršiću Jelene Trivić imala nula glasova i nakaon ukazane žalbe od strane Pokreta za pravdu i red, taj broj glasova je iznosio 153. Takođe na izbornom mjestu Srpska Varoš gdje je pokret za pravdu i red imao nula glasova i na ukaziovanje i žalbu vrlo brzo je taj broj promjenjen na 39 glasova“, poručila je Slavica Mandić „Lista za pravdu i red“.

Novi Grad, Doboj, Zvornik, Bijeljina, Istočno Sarajevo – neki su od gradova u Republici Srpskoj u kojima su tokom izbornog dana zabilježene najveće izborne nepravilnosti, od pokušaja krađe glasova, preko manipulacija glasačima, do sukoba u biračkim odborima između članova suprotstavljenih političkih blokova.

„Sa biračkog mejsta gdje su me drugi put udaljili odmah se desila prevara. Tamo gdje Jelena Trivić ima 27 glasova CIK-u je objavljeno da nema ni jedan. Moj prijatelj koji će svjedočiti svemu tome  javno će reći o svemu. Imamo dokaze, birač koji je bio tu, imamo ono što je rukom pisano . On su tu na jednom malom biračkom mjestu od 100 glasača ukrali 27 glasova od Jelene Trivić“, poručila je Ljiljana Tešanović posmatrač na biračkom mjestu Novo Goražde.

U međuvremenu smo dobili video snimak iz Doboja u kome se jasno vide batinaši koji su za vrijeme brojanja oko 23 časa upali na biračko mjesto i istjerali sve posmatrače, a osobi koja je snimala, uputili prijetnju…

Afere, incidenti, krađe, sve je to nažalost osnova izbora u našoj zemlji. Građani ističu da su šokirani činjenicom da onaj za koga su glasali , prema podacima Centralne izborne komisije nema niti jedan glas.

Ovdje je jasno da se radi o gruboj izbornoj krađi, prevari  i prekrajanju izborne volje naroda. Iz časa u čas pristižu svjedočenja ljudi koji su pretrpjeli razne ucjene, torture a o čemu ćemo govoriti u narednim danaima.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube