Naslovna Crna Hronika Brutalno ubistvo u Berlinu: Dvije srpske porodice se sukobile zbog mjesta u...

Brutalno ubistvo u Berlinu: Dvije srpske porodice se sukobile zbog mjesta u biskopu

0

Trojica državljana Srbije naći će se pred sudom u Njemačkoj zbog ubistva svog rođaka H. H. (42) koga su, poslije 16 godina dugog porodičnog sukoba oko mjesta u bioskopu, ubili u nargila baru u oktobru 2021. godine!

Kako prenosi portal BZ Berlin, sukob u porodici počeo je davne 2005. godine i to zbog mjesta u bioskopu. Sukob se i tada, kako prenose, završio zamalo kobno.

Svađa dvojice muškaraca poprimila je tolike razmjere da je morao da reaguje plemenski sud, koji je donio odluku da dvije porodice treba da se izbjegavaju što je više moguće – prenosi njemački BZ, a piše Kurir.

Vještački nametnut mir trajao je sve do oktobra 2018. godine.

– H. H. (42), koji je bio jedan od učesnika sukoba u bioskopu, sjedio je u lokalnom pabu, kada je u lokal ušla porodica I. H. (52), sa čijim se rođakom on sukobio u sali, zajedno sa sinom A.H. (32) i ostatkom porodice. Odmah po susretu došlo je do svađe koja je prerasla u opštu tuču. S. O. (32), rođak H. H. potegao je pištolj i opalio u masu, a metak je pogodio jednu rođaku (23) suparničke porodice, koja je iskrvarila do smrti, prenosi Kurir.

Osumnjičeni za ubistvo kasnije je osuđen na tri godine i 10 mjeseci zatvora za ubistvo iz nehata, ali ta presuda nije primirila drugu porodicu koja je željela da se osveti za tragični gubitak mlade rođake. Poslije ubistva ponovo je reagovao plemenski sud, koji je H. H. izrekao novčanu kaznu od 20.000 evra, zamjenu za bol, i izdao mu dozvolu da napusti grad kako ne bi dolazio u kontakt sa porodicom I. H. čiju je rođaku ubio.

“Protjerani” čovjek držao se zabrane skoro tri godine, ali se onda iznenada vratio u grad, što je izazvalo I. H. da sa svojim sinom dođe u kafić u kom je on viđen po osvetu. U to vrijeme, navodno, u baru je bilo vjenčanje.

– Odmah je došlo do tuče, a kada su nasrnuli na H.H. njegovi rođaci su pobjegli . I.H. stao je iza svog sina A.H. koji je izvukao pištolj i hladnokrvno pucao dva puta u starješinu druge porodice – priča izvor i dodaje:

– H.H. je odmah pao na pod, a mladić mu je tada prišao sa pištoljem, stao iznad njega i hladnokrvno mu pucao u glavu. Nakon čega su oni sjeli i mirno sačekali dolazak policije i predali se bez opiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube