30.7 C
Banja Luka

Budžet isplaniran, SNSD je protiv ukidanja akciza

Nakon što je predstavljen budžet Republike Srpske za narednu godinu, postalo je jasno da Vlada Republike Srpske nema u planu da se odrekne prihoda od akciza na gorivo.

Bez obzira na deklarativne tvrdnje SNSD-a, kažu predstavnici opozicije ovo jasno pokazuje da se republička vlast koju predvodi SNSD protivi ukidanju akciza.

Nižim cijenama goriva o kojima se mjesecima govori građani ne mogu da se nadaju, jer iz Vlade Republike Srpske ne očekuju da će u narednoj godini doći do ukidanja akciza. 

U predloženom budžetu Srpske za narednu godinu, jasno se vidi da republička vlast nema namjeru da se odrekne prihoda po tom osnovu, pa očekuje povećanje prihoda koje prikuplja Uprava za indirektno oporezivanje, među kojima su i akcize.

U obrazloženju se nigdje ne pominje ukidanje akciza niti pad prihoda po tom osnovu. Na ovaj način SNSD je još jednom pokazao da nema namjeru da se odrekne akciza, kažu predstavnici opozicije.

 SNSD je je u posljednjim mjesecima bio za ukidanje akciza na gorivo, ali samo deklarativno, jer potezi njihovih predstavnika na nivou BiH su bili usmjereni na usporavanje i sprečavanje ukidanja ovog nameta koji direktno utiče na cijenu goriva.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here