Naslovna Svijet Čemu služi specijalno dugme na Putinovom stolu? Uvijek mu je pri ruci...

Čemu služi specijalno dugme na Putinovom stolu? Uvijek mu je pri ruci kada priča u četiri oka, novinar otkrio šta radi

0

Ruski Predsjednik Vladimir Putin se 17. novembra sastao sa predsjednikom Uzbekistana Šavkatom Mirzijojevim, čestitao mu reizbor i rekao da visoko cijeni njegova dostignuća.

Televizija „Rusija 1“ napravila je prilog o ovom događaju, a najveću pažnju gledalaca privuklo je misteriozno dugme koje je Putin pritisnuo u toku razgovora sa predsjednikom Mirzijojevim.

Kamermani izlaze, dok susjedni sto pripremaju za dugi razgovor… Na stolu ispred predsjednika je specijalno dugme„, objasnio je novinar. Na snimku, vidimo Putina kako stiska dugme, a novinar dodaje kako je u pitanju signal da u sobu dođe lični pomoćnik predsjednika RF, koji mu po potrebi može donijeti osvježenje ili uraditi nešto drugo tokom sastanaka sa visokim zvaničnicima.

Pored ovog sistema za zvanje pomoćnika, uz Putina je uvijek obezbeđenje koje ima pravo da instalira i koristi hardver i softver bilo koje vrste za prisluškivanje, vrši pretrese, ima pristup bilo kojoj zgradi i organizaciji ili zaplijeni bilo koje vozilo ako je potrebno zarad predsjednikove bezbjednosti.

Nekoliko mjeseci prije nego što Vladimir Putin napusti svoje rezidencije da bi se pojavio u javnosti bilo gdje, njegov bezbjednosni tim je već na terenu. Prvo, tim analizira sve moguće prijetnje: kriminalne aktivnosti, društvene nemire, percepciju slike, pa čak i mogućnost prirodnih katastrofa, npr. zemljotresi ili poplave u regionu tokom potencijalne posjete.

Otprilike mjesec dana prije posjete predsednika, članovi tima stižu na mjesto da usaglase svoj raspored obezbjeđenja sa lokalnim vlastima i provjere smještaj u kome će predsjednik boraviti. Sve bude popravljeno do posljednje kvake, tako da tokom boravka predsjednika nikakvi tehničari ili majstori ne bi morali da uđu u stambeni prostor.

(Mondo)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube