Naslovna Najnovije Četvrti dan vježbe na Manjači: 1.700 vojnika u akciji

Četvrti dan vježbe na Manjači: 1.700 vojnika u akciji

Na poligonu za obuku Manjača je počela i redovna godišnja vježba OS BiH „Brzi odgovor 21-4“, čime se dodatno provjerava sposobnost komandnog kadra.

Nakon kvalifikacijskih bojevih gađanja iz pješadijskog naoružanja, pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, četvrtog dana vježbe „Brzi odgovor 21“, danas su prešli u fazu taktičkih pokreta na terenu.

Operativna komanda OSBiH je izdala operativno naređenje komandantu Bataljonske grupe lake pješadije OSBiH da se izvrše taktički pokreti u cilju potpune integracije snaga i pripreme za još intenzivniju fazu vježbe „Brzi odgovor 21“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U sklopu redovnih aktivnosti obilaska angažovanih jedinica, direktor vježbe „Brzi odgovor 21“ u BiH brigadir Slaven Blavicki posjetio je i privremeni Medijski informativni centar (MIC) MO i OSBiH, koji je oformljen i za ovu vježbu, uz podršku OS SAD. Jedinice na terenu obišao je i predstavnik Operativne komande OSBiH brigadir Mirzet Lubenović.

Istovremeno, na poligonu za obuku Manjača je počela i redovna godišnja vježba Oružanih snaga BiH „Dinamičan odgovor 21-4“, čime se dodatno provjerava sposobnost komandnog kadra OSBiH za istovremeno kombinovanjem dvije različite vježbe.

Time ukupni broj angažovanog ljudstva sada iznosi više od 1.700 vojnika.

(Avaz)