Naslovna Najnovije Cilj bojkota izbora je da Dodik i SNSD ostane na vlasti!

Cilj bojkota izbora je da Dodik i SNSD ostane na vlasti!

0

Cilj bojkota izbora o kojoj govori Milorad Dodik je da on i njegova stranka na taj način pokušaju ostati na vlasti, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On je poručio da Dodik nema pravo da u ime Republike Srpske i njenih institucija govori o tako krupnim političkim pitanjima jer ga za to niko nije ovlastio.

„Dodik sada  govori da će zloupotrebiti resurse kao što su domovi kultura i škole. U ime koga on to govori, jer on ne može da to kaže u ime institucija, nego  samo u ime SNSD-a. Neprihvatljivo je da to govori u ime cijele Republike Srpske jer u njoj postoje i neke druge političke snage koje drugačije razmišljaju kada je u pitanju izborni proces“, kazao je Šarović.

On navodi da sadašnji izborni zakon odgovara vladajućem SNSD jer podstiče izborne krađe, zloupotrebe, korupciju i prekrajanje izborne volje građana.

„Mi smatrao da izbore treba održati jer bojkot bi samo ostavio Dodika na vlasti što jeste njegov cilj. Takva njegova kombinatorika je nešto što mi nećemo podržati na bilo koji način i zbog toga on ne može govoriti u ime Republike Srpske“ , istakao je Šarović.

On je poručio Dodiku da prestane sa predstavljanjem na koje po funkciji koju obavlja nema pravo.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: