Naslovna Izdvajamo Cilj Dodika je da zaštiti sebe i svoju imperiju

Cilj Dodika je da zaštiti sebe i svoju imperiju

„Cilj Dodika je zaštiti sebe i svoju imperiju i za to bi žrtvovao sve. Sada izigrava žrtvu da bi dobio samilost i nastoji stvoriti atmosferu paranoje“, rekao je Miličević.

Što se nas tiče stavljena je tačka na politiku prebacivanja loptica i opozicija u Srpskoj više neće dozvoliti da bude uvučena u političku igru u kojoj Dodik, Izetbegović i Čović produkujući krize jedni drugima nabacuju političke poene, rekao je Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS.

Miličević je rekao da ovaj put ta taktika Dodiku nije upalila i istakao da je pravljenje duboke političke krize radi očuvanja ličnih i političkih interesa veoma neodgovorno.

„Cilj Dodika je zaštiti sebe i svoju imperiju i za to bi žrtvovao sve. Sada izigrava žrtvu da bi dobio samilost i nastoji stvoriti atmosferu paranoje“, rekao je Miličević.

On upozorava da je u odnosu na ranije krize, koje su neodgovorni  političari stvarali  pred izbore, situacija sada mnogo ozbiljnija.

„Veći je ulog jer su i mnogo veće afere koje su izašle u javnost. Vidimo da su već pokrenute krivične istrage povodom korona afera u kojima učinjen ogroman kriminal. Vlast na to nema odgovora i sada pokušavaju sa skretanjem pažnje“, istakao je Miličević.

On kaže da vlast nema nikakav odgovor ni na ogromne probleme u svim segmentima društva koji su iz dana u dan sve veći.

„Imamo razbijen zdravstveni i penzioni fond užasno stanje u ekonomiji, poskupljenja nezaposlenost pad nataliteta, iseljavanje. Pošto nemaju rješenja za to onda kažu hajdemo namjestiti političku krizu i to rade godinu dana pred izbore“, rekao je Miličević.

On je rekao da je ubijeđen da i pored toga što se BiH nalazi u  najvećoj politikoj krizi od Dejtona  do danas rata neće i ne smije biti.

„Niko od ljudi koji su na svojoj koži osjetili šta je rat sigurno ne pomišlja na rat i boriće se da do njega više ne dođe. Oni koji prizivaju rat, rat nisu ni okusili. Dodik i svi oni koji prizivaju rat nemaju pojma šta je rat iz onog strašnog ugla, pogibije ljudi, ranjavanja, života bez vode  i struje. Oni su čak i u ratu imali svoje biznise i sada takvi prizivaju rat“, navodi Miličević.

(BN)